20 Aralık 2016 Salı

Yönler

İlk dersimize dün için verdiğim ev çalışmalarının kontrolünü yaparak başladık. "Okçuluk" başlıklı verdiğim okuma metnin sorularını yanıtladık. Cüneyt Arkın ile ilgili öğrencilerimizin edindiği bilgileri özetledik. Hayat bilgisinden tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden evimizin yerini tarif ederken yönlerden nasıl faydalanabileceğimizi çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile kitabımızdaki konuyu yönergelere göre soru cevaplar yaparak çalıştık. Kitabımızdaki görseli inceledik. Güneş'in doğuşuna göre hazırladığımız pusula yardımı ile görsel üzerinden soru cevaplar yaptık.

Üçüncü dersimizin bir kısmında yönler konusu ile ilgili defterimize görsel çalışma yaptık. Daha sonra kısaca not tuttuk. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimiin bir kısmında matematik ders kitabımızdaki çarpma işlemi alıştırmalarını çözdük. Alıştırmalarının bazılarını tahtada yaptık.

Dördüncü dersimizin kalan zamanında kitap okuma etkinliği yaptık. Serbest etkinlik derslerimizde öğrencilerimizin isteğine göre çalışma yapmaları için bırakıyordum. Bazı öğrencilerimiz bu derste sürekli kitap okuyordu. Fakat yaptığımız kitap okuma değerlendirmesine göre bu sıralarda kitap okumada sınıf genelinde düşüklük olduğunu gördük. Bu yüzden hergün dördüncü dersimizde veya öğleden sonraki derslerimizin birinde kitap okuma ve anlatma etkinliğini yapacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Dün çalışmaya başladığımız Altı Kitap metnini okuduk. Sınıfça yapılması gereken etkinlikleri tamamladık. Bireysel çalışılması gereken etkinlikleri öğrencilerimiz çalışmaya başladılar. Arkadaşlarım şiir ve Altı Kitap metninin bireysel etkinliklerini bu hafta çalışıp bitireceğiz.

Son dersimizde müzik yaptık. Geçtiğimiz derslerde sol ve la notaları ile oluşturduğumuz ritim kalıplarını çalışmıştık. Bugün flüt kullanımına başladık. Tabi bu çalışma ilk olduğu için öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu zorlandı. Flütün nasıl kullanılması gerektiğini yani tutuş şeklini çalıştık. Sol ve la notlarını çalmaya uğraştık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe ve matematikten değelendirme çalışmasını yapmaya başladık. Perşembe günü sınavın devamını yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder