14 Aralık 2016 Çarşamba

Problem Kurma Çalışması

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim matematikten çıkarma işlemi alıştırmaları etkinliği ve problemler etkinliğinin kontrolünü yaparak başladık. Taban bloklarını kullanarak çıkarma işlemini nasıl modelleyeceğimizi tekrar ettik. Türkçe tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden farklılıklarımız olabilir konusunu çalıştık. Soru cevaplar yaparak konu hakkında düşüncelerimizi açıkladık. Kitabımızdaki örnek olayı okuyup soruları yanıtladık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten verilen işleme göre problem kurma çalışması yaptık. Öğrencilerime bunun için önceden hazırladığım 4 farklı problem kurma çalışması kağıdını verdim. Öğrencilerimizden bunları defterlerine yapıştırmasını istedim. Basit işlemli problemlerden aşamalı olanlara doğru problem kurma ve çözümünü verilen işlemle karşılaştırma çalışması yaptık. Bugün verdiğim ev çalışması matematik etkinliği öğrencimiz yapmadan önce mutlaka defterden konu tekrarı yapılmalıdır.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Görsel okuma yaparak arkadaşlığın önemi üzerinde durduk. Soru cevaplar yaptık. Barış Manço'nun Arkadaşım Eşek şarkısını söyledik ve yorumlamaya çalıştık. Kitabımızdaki şiiri okuduk. Biçim yönünden inceledik. Konusunu ve ana duygusunu bulduk. Çalışma kitabındaki sınıfça yapabileceğimiz etkinlikleri tamamladık. Bireysel çalışılması gereken etkinlikleri yarın tamamlayacağız.

Son dersimizde dün başladığımız görsel etkinlik çalışmasına devam ettik. Öğrencilerimizin çalışmalarını panomuzda sergiledik.
 

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile deneme sınavına devam ettik. Birinci grup öğrencilerimiz sınavlarını bitirdiler. Bu grupta birkaç öğrencimiz dışında sonuç genel olarak iyi fakat soruların hepsini cevaplayan öğrencimiz olmadı. Sınıfın genel değerlendirmesini diğer grup öğrencilerimiz de sınavı bitirince yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder