13 Kasım 2017 Pazartesi

Fen Bilimleri Değerlendirme Çalışması

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması ile başladık. hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Bu hafta sonu öğrencilerimize ev çalışması vermedim. Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler dersinin değerlendirme çalışması olacağı için tekrar çalışmaları yapacaklardı. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk. İlk dersimizin kalan zamanında ve ikinci dersimizde matemati yaptık. Matematikten çıkarma işlemi konusuna çalıştık. Örnek problemler üzerinden bilgilerimizi hatırladık Daha sonra çıkarma işleminin terimlerini hatırladık. Onluk bozarak çıkarma işlemini yeni öğrendiğimiz fazla basamaklı sayılarda uyguladık. Tahtada alıştırmalar çözdük. Çıkarma işleminin sağlamasını yaptık. Çıkarma işlemine bu hafta devam edeceğiz.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde fen bilimlerinden değerlendirme çalışmasını yaptık. Öğrencilerimize notlarını söyledim. Sınıf ortalaması 75 çıktı bu değerlendirmede. Değerlendirme çalışmasının içeriği daha çok yorumlamaya dayalı sorulardan oluşmaktadır. Sınavı sitemizdeki uygun sayfaya yükledim.

Öğleden sonraki ilk dersimizde görsel etkinlikler yaptık. "Gözlük" çalışmasına başladık. Çalışmaya yeni başladığımız için etkinliğin görsellerini ilerleyen günlerde paylaşacağım.

Son dersimizde diğer şubemizdeki öğrenciler ve 6. sınıf öğrencileri ile birlikte bahçede kalp atışı etkinliği yaptık. Çalışmayı drone ile kayıt altına aldık. Okulumuzun facebook grubuna çalışmayı yükledim. Drone buldukça bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. :)

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle doğal sayıları sıralama çalışması yaptık. konuyla ilgili test çözdük. Halk oyunları çalışmamızda Harmandalı oyununu tekrar ettik. Özellikle eşme ve atik hareketleri iyice oturmadan yeni oyuna geçmeyeceğiz. Ayrıca çizgi halinde ve çemberde oynama çalışmaları yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder