21 Kasım 2017 Salı

Hak Arayışı

İlk iki dersimiz İngilizce idi. Bugün öğrencilerimiz İngilizce dersinden ilk yazılı sınavını oldular.

Üçüncü dersimize ev çalışmalarının kontrolünü yaparak başladık. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematikten verilmeyen toplanan ve toplama işleminde verilmeyen rakamları bulma ile ilgili alıştırmalar yaptık.

Dördüncü dersimizin kalan zamanında öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde insan haklarından hak arayışı konusuna çalıştık. Önceki dersilerimizde çalıştığımız konuların tekrarını yaptık. Geçtiğimiz hafta hak ihlali ile ilgili konuyu çalışmıştık. Bu dersimizde hak ihlali durumunda veya bir konuda haksızlığa uğradığımızda yasal yollardan bunu nasıl önleyebiliriz veya bir isteğimizi yasal yolalrdan yetkili kişilere nasıl bildirebiliriz bu konular hakkında konuştuk. Soru cevaplar yaparak konuya giriş yaptık. Daha sonra görselleştirerek kısa bir hikaye okuduk. Hikayeden dilekçe hakkımızın nasıl kullanmamız gerektiğini kavradık. Ders defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Son dersimizde hava şartlarından dolayı sınıfta bireysel çalışmalar yaptık. Görsel sanatlar dersinde eksiği olan öğrencilerimiz bu çalışmalarıyla ilgilendiler. Diğer öğrencilerimiz kitap okudular. Hikaye kitabı ile ilgili bireysel değerlendirme çalışması yapmaya devam ediyoruz. Bugün İki Sene Okul Tatili bitiren öğrencilerimize Beyaz Diş kitabını verdim. Sınıfımızda bazı öğrencilerimiz kitap okuma konusunda hızlanmamlılar. Bu öğrencilerimizle gerekli rehberlik çalışmasını yapıyoruz. Bazı öğrencilerimiz kitap okuma planlamasının çok önündeyken bazı öğrencilerimiz geride kalmaya başladılar. Teneffüslerde ileri de olan öğrencilerimiz ile okunan hikaye hakkında detaylı olarak tartışıyoruz.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerilemiz ile sütun grafiği oluşturma ve okuduğunu anlama çalışmaları yaptık. Halk oyunu çalışmalarında Yunt Dağları zeybeğinin düz yürüme figürünü çalıştık. Kız öğrencilerimiz ile birlikte Harmandalı zeybeğini oynamaya devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder