15 Kasım 2017 Çarşamba

Sosyal Bilgiler Değerlendirme Çalışması

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması ile başladık. Daha sonra kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde Türkçe yaptık. Türemiş kelimeler ve birleşik kelimeler ile ilgili konuyu çalıştık. Türemiş kelimeleri ve yapım eklerini geçtiğimiz sene ve dönemin başında çalışmıştık. Öğrendiğimiz bilgileri tekrar ettik. Birleşik kelimeler ile ilgili hazırladığım sunum yardımı ile konuyu çalıştık. Birleşik kelimeleri hecelerine ayırmayı fazlaca örnekler yaparak kavramaya çalıştık. Ders defterimzie görsel etkinlikler ile birlikte notunu yazdık. Ev çalışması bu konu ile ilgilidir. Öğrencilerimiz önce ders defterindeki bilgileri tekrar ettikten sonra çalışmayı yapmalıdırlar.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında sosyal bilgiler değerlendirme çalışmasını yaptık. Değerlendirme çalışmasını sitemizin ilgili sayfasına yükledim. Dördüncü dersimizin kalan zamanında değerlendirme sorularını ders defterimizdeki bilgilerden yararlanarak çözdük. Bireysel değerlendirmemizi yaptık.

Fen bilimleri ve sosyal bilgiler sınavı büyük ölçüde yorumlamaya dayalı soruların olduğu sınavdı. Türkçe ve matematik sınavları daha çok bilgiyi ölçen sınavlardı. Sosyal bilgiler ve fen bilimleri dersleri haftanın belli günlerinde olduğu için öğrencilerimiz mutlaka günlük tekrarlarını yapmalıdır. Bu konuda öğrencilerimize gerekli uyarıları yaptım. Türkçe sınavının sınıf ortalaması 82, matematik sınavının sınıf ortalaması 86, fen bilimlerinin sınıf ortalaması 75 ve sosyal bilgiler sınavının sınıf ortalaması 71 şeklinde sonuçlanmıştır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. İstiklal Savaşı şiirine başladık. Soru cevaplar yaparak konuya giriş yaptık. Görsel okumalar yaptık. Çalışma kitabındaki ilk iki etkinliği tamamladık. Şiiri okuduk ve içeriği hakkında konuştuk. Çalışmamıza yarın devame deceğiz.

Son dersimizde oyun ve fiziki etkinlikler yaptık. Kalp etkinliğine devam edecektik. Ortaokul öğrencilerimizin uygun zamanı cuma olduğu için cuma günü bu etkinliği tamamlayacağız. Öğrencilerimiz kırmızı veya kırmızıya yakın renkte kıyafetler giyeceklerdir. Dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile doğal sayı oluşturma ve kelime anlamı ile ilgili etkinlikler yaptık. Halk oyununda temel figürlere çalışmaya devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder