27 Kasım 2017 Pazartesi

Mıknatıs - Tahmin Etme - Tünel

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Hafta sonu yapılan çalışmalar ve hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk. Bu hafta da derslerin değerlendirme çalışmasına devam edeceğiz. Kalan zamanımızda ev çalışması olarak verdiğim çıkarma işlemi problemlerinin çözümleri yaptık. Bireysel değerlendirme çalışması yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Geçtiğimiz haftalarda öğrendiğimiz kuvvet ve hareket konusunu hızlıca tekrar ettik. Daha sonra mıknatısın çekim kuvveti konusuna başladık. Soru cevaplar yaparak konuya giriş yaptık. Mıknastısın ne olduğunu, hangi maddelerden yapışmış cisimleri çektiğini, kutupları, çekme ve itme kuvvetinin nasıl olduğunu konuştuk. Konuyu morpakampüsten çalışıp etkinliklerini tamamladık. Ders defterimize görsel etkinlikler üzerinden konunun notunu yazdık. Sonraki fen bilimleri dersimizde uygulama çalışması yapacağız. Konuyu bu şekilde tekrar edip üniteyi tamamlayacağız. Ünitenin konu özetini ve defter görselini çalışmamız bitince paylaşacağım.

Dördüncü dersimizde matematikten toplamı ve farkı tahmin edip zihinden toplama ve çıkarma işlemi çalışması yaptık. Konuyla ilgili problemler oluşturup, tahmin işini ve zihinden sonuca varmayı hangi durumlarda kullanabileceğimizi konuştuk. Defterimize konuyla ilgili alıştırmalar yaptık. Bugün verdiğim ev çalışması bu konuyla ilgilidir.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Sağlık ve çevre temasına giriş yaptık. Ihlamur ağacı ile ilgili olan  metnin hazırladığım sunum yardımı ile görsel okuma çalışmasını yaptık. Daha sonra sözlük çalışması yaptık. Ağaçların yaşamımızdaki önemi hakkında konuştuk. Ağaçlara yapılan olumsuz davranışların neler olacağını tartıştık. Önümüzdeki derste metni okumaya ve metin inceleme çalışmalarını yapmaya başlayacağız.

Sond ersimizde görsel etkinlikler yaptık. Eksik çalışmasını tamamlayan öğrencilerimiz çalışmalarını teslim ettiler. Üç boyutlu görsel etkinlik çalışmasına başladık. Çalışmanın taslağını paylaşan öğretmenimize teşekkür ederim. Pdf formatında taslağı indirmek isterseniz görsel etkinlikler sayfasından ulaşabilirsiniz. Öğrencilerimiz çalışmalarını bu hafta sonuna kadar tamamlayıp teslim edeceklerdir.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile kelime anlamı ve sütun grafiği değerlendirme çalışması yaptık. Halk oyunları çalışmasından Yunt Dağları zeybeğinin dönme figürünü çalıştık. Kız öğrencilerimiz ile birlikte Harmandalı ve Yunt Dağları zeybeğini müzik eşliğinde oynadık. Bu hafta bu oyunların tekrarını yapıp önümüzdeki hafta Cumaovası Yörük Ali zeybeğine başlayacağız. Yaklaşık 2 aylık eğitimden sonra zeybeğin temel figürlerini tamamladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder