23 Kasım 2017 Perşembe

Uzun İnce Bir Yoldayım

İlk iki dersimiz din kültürü idi. Din kültüründen değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucuna göre sınıf ortalaması 81 çıkmıştır.

Üçüncü dersimizde verdiğim ev çalışmlarını bireysel olarak kontrol ettik. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematikten çıkarma işleminde verilmeyen rakamları bulma çalışması yaptık. Bugün verdiğim ev çalışması bu konu ile ilgilidir. Dördüncü dersimizin kalan zamanında Aşık Veysel'in hayatı ile ilgili konuştuk. Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü dinleyip söyleme çalışması yaptık. Türkünün altyapısını şarkılarımız sayfasında paylaştım.


Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Sanatsal Devrimler metninin çalışmalarına devam ettik. Çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık. Tema sonu değerlendirme çalışmasının bir kısmını yaptık. Yarın tema sonu değerlendirme çalışmasını bitireceğiz.

Son dersimizde trafik güvenliği yaptık. Trafikten ulaşım araçları konusuna çalıştık. Soru cevaplar yaparak kullandığımız ulaşım araçlarını güvenlik, zaman, maliyet, keyif vs. şeklinde tercih sınıflandırması yaptık. Ulaşım araçlarını kullanılış amacı ve kullanıldığı yerlere göre sınıflandırdık. Ders kitabından ve hazırladığım sunumdan konuyu çalıştık. Önümüzdeki hafta trafik değerlendirmesini yapacağız. Değerlendirme bugün çalıştığımız konuyu da kapsayacak şekilde olacaktır.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile sütun grafiği ve kelime anlamı ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunları çalışmamızda Harmandalı tekrarı ve Yunt Dağları düz yürüme figürüne çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder