29 Kasım 2017 Çarşamba

Geleneksel Oyunlarımız

İlk iki dersimiz sosyal bilgiler idi. Sosyal bilgilerden geleneksel çocuk oyunları konusuna çalıştık. Öncelikle öğrencilerimizin arkadaşlarıyla birlikte oynadıkları ve bildikleri oyunları sıraladık. Oyunlar hakkında konuştuk. Daha sonra geçmişte oynanan oyunlar ile ilgili hazırladığım sunum yardımıyla soru cevaplar yaptık. Öğrenclerimizin bildiği oyunlarla karşılaştırdık. Geçmişte oynanan oyunların oynanışını izledik. Bunun için youtubedan faydalanabilirsiniz. Bu oyunlardan tombik oyununu son dersimizde oynadık. Ata sporlarımızdan bahsettik. Konuyla ilgili defterimize görsel etkinlikler ve not tutma çalışması yaptık. 2. üniteyi cuma günü tekrarını yapıp tamamlayacağız. Defter notlarımızı cuma günü paylaşacağım.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde toplama ve çıkarma işlemleri ile ilgili problemler çözdük. Ev çalışması olarak toplama ve çıkarma işlemi problemleri verdim. yarın konuya devam edeceğiz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Ihlamur ağacı metnini okuma ve metin inceleme sorularını yanıtlama etkinliğini yaptık. Çalışma kitabındaki etkinlikleri bu hafta tamamlayacağız.

Son dersimizde Tombik oyununu oynadık.

Bugün kitap okuma değerlendirme çalışması yaptık. Kitabını tamamlayan öğrencilerimizi teneffüslerde sözlü değerlendirmeye aldım. Bugün 5. hikayenin tamamlanmış olması gerekiyordu. Orman Çocuğu Mogli'yi okuyan öğrencilerimize Dünya'nın Merkezine Yolculuk kitabını verdim. Plana göre önden ilerleyen öğrencilerimiz de var. Bu öğrencileirmizin yeni kitapları geldi. Marangozun Köpeği Kaştanka'yı bitiren Son Şövalye kitabını alacaktır.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile toplama işleminde verilmeyen terimi bulma ve konuyla ilgili test çözme çalışması yaptık. Türkçeden olayları oluş sırasına göre sırlama etkinliği yaptık. Halk oyunları çalışmamızda Harmandalı ve Yunt Dağları zeybeğinin tekrarını yaptık. Önümüzdeki hafta bu grup öğrencilerimizle Cumaovası Yörük Ali zeybeğine başlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder