20 Kasım 2017 Pazartesi

Verilmeyen Toplananı Ve Rakamları Bulma - Milli Mücadele (Rap Çalışması)

İlk dersimize rehberlik çalışması yaparak başladık. Hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilerimi bilgilendirdim. Hafta sonu için verdiğim çıkarma işlemi problemleri etkinliğinin bireysel olarak konrolünü yapıp değerlendirdik. Kalan zamanımızda kitap okuma ile ilgili değerlendirme çalışmasının nasıl yapılacağını konuştuk. Öğrencilerimiz arasında okunan kitaplar farklılaştığı için değerlendirmeyi sözlü olarak devam ettireceğiz. Hikayesini bitirip değerlendirmeye katılan öğrencimiz yeni kitapla devam edecektir. Kalan zamanımızda milli mücadele ile ilgili hazırladığım rap çalışması hakkında konuştuk. Hazırladığım videoyu izleyip sözlerini çalıştık. Birkaç defa söyleme çalışması yaptık. Birkaç haftaya kadar öğrencilerimiz sözlerini ezberlediğinde daha iyi söyleyeceklerdir. Çalışmayı şarkılarımız sayfasına yükledim.



İkinci dersimizde fen bilimlerinden kuvvet ve hareket konusunun tekrarını yaptık. Sınav haftasından önce konuya giriş yapmıştık. hatırlamak amacıyla soru cevaplar yaptık. Hareket ve kuvvetin ne  olduğunu hatırladık. Kuvvetin cisimler üzerindeki etkisini morpakampüsten çalıştık. Bununla ilgili sınıfımızda basit uygulamalar yaptık. Ders defterimize konuyla ilgili görsel etkinlik ve not tutma çalışması yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten verilmeyen toplanan veya toplananları bulma, toplama işleminde verilmeyen rakamları bulma konusuna çalıştık. Konuyla ilgili alıştırmalar çözdük. Bugün verdiğim ev çalışması bu konuyla ilgilidir. Öğrencilerimiz önce ders defterinden konuyu tekrar edeceklerdir.

Öğleden sonraki ilk dersimizin bir kısmında davranışlar ve sorumluluklarımızla ilgili rehberlik çalışması yaptık. Kalan zamanımızda ve son dersimizde geçtiğimiz hafta çalışmaya başladığımız "Gözlük" çalışmasına devam ettik. Çalışmasını bitiren öğrencilerimiz çalışmalarını teslim ettiler. Bu hafta bu çalışmayı öğrencilerimiz tamamlayıp getireceklerdir. Çalışma görsel etkinlikler sayfasındadır.
    

Okul çıkışı bitinci grup öğrencilerimizle okuduğunu anlama ve sütun grafiği ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunlarından yeni zeybeğe başladık. Yunt Dağları zeybeği hakkında öğrencileirmizi bilgilendirdim. Düz yürüme figürünü çalıştık. Harmandalı zeybeğinin tekrar çalışmasını kız öğrencilerimiz ile birlikte yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder