7 Kasım 2017 Salı

Sorumluluklarımız Ve Davranışlarımız

İlk iki dersimiz İngilizce idi. Üçüncü dersimizde ev çalışması olarak verdiğim Mustafa Kemal'i Gördüm şiirini okuma çalışması yaptık. Bugün Mustafa Kemal'i Düşünüyorum şiirini çalışma olarak verdim. Bugün verdiğim şiirle birlikte diğerlerinin çalışmalarını yarın sınıfta yapacağız. Şiirleri okuma ve metin inceleme çalışmalarını tamamlayacağız. Üçüncü dersimizin kalan zamanında ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten yan yana toplama işlemi alıştırmaları çözdük.

Öğleden sonraki ilk dersimizde rehberlik çalışması yaptık. Sorumluluklarımız, davranışlarımız ve kurallar ile ilgili rehberlik çalışması yaptık. Bazı günler öğrencilerimizin durumuna göre bu çalışmaları yapmak gerekiyor. Öğrencilerimiz büyüdükçe farklı sorunlar ve sıkıntılar ile karşılaşabiliyoruz. Bunun için zaman zaman bireysel ve sınıfça rehberlik çalışmaları yapıyoruz. Karşılaştığımız sorunları çözmeye çalışıyoruz.

Son dersimizde oyun ve fiziki etkinlikler yaptık. Temel ısınma hareketlerinden sonra serbest oyun etkinliği yaptık. Hikaye kitaplarını okuyan öğrencilerimiz hikayelerini anlattılar. Sözlü değerlendirmeden geçen öğrencilerimize yeni kitaplarını verdim. Robin Hood'u bitiren öğrencilerimiz için Orman Çocuğu Mogli'yi verdim. Bugün Robin Hood'u anlatan öğrencilerimiz "Öğretmenim kitap güzeldi fakat Robin Hood'un yaptığı davranışlar bence doğru değildi. Ne kadar yardımsever olursa olsun başkasının altınlarını zorla alıyor. Bu sonuçta hırsızlıktır ve doğru değildir." şeklinde yorumladı en sonunda. Bu öğrencilerimizle okudukları kitaplardaki kahramanlardan kendimize dersler çıkarmamız gerektiğini konuştuk. Küçük Kara Balık gibi merak eden ve amaçları uğruna her türlü zorluğa katlanmasını bilen, İki Sene Okul Tatili'ndeki Briand ve Gordon gibi her türlü sorunu akılcı yollarla çözen ve arkadaşlarına karşı hoşgörülü olan, Beyaz Diş gibi mücadeleyi bırakmayan kişilikleri kendimize örnek almalıyız. Robin Hood'u için de zaten öğrencilerimiz gerekli dersi çıkarmışlar.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencileirmiz ile sayı örüntüsü ve kelimeleri sıralama çalışması yaptık. çalışmasını yetiştiremeyen öğrencilerimiz evde tamamlayacaklardır. Halk oyunlarında bu grup öğrencilerimize de atik hareketini gösterdim. Atik hareketi bayağı zamanımızı alacaktık. Ders aralarında ve oyun derslerinde fırsat buldukça atik hareketini bireysel olarak çalışacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder