2 Kasım 2017 Perşembe

Trafik Eğitimi

İlk iki dersimiz din kültürü idi. Üçüncü dersimize ev çalışmalarının kontrolü ile başladık. Üçüncü dersimizin kalan zamanında ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematikten sütun grafiği konusuna çalışmaya devam ettik. Ders kitabındaki etkinlikleri çalıştık. çalışma kitabındaki etkinlikleri yarın tamamlayıp önümüzdeki hafta dört işleme başlayacağız. Dördüncü dersimizin kalan kısmında öğrendiğimiz son marşın (Mustafa Kemal'in Gençleriyiz) tekrarını yaptık. Gesi Bağları türküsünün altyapı müziği eşliğinde söylemeye çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde trafik eğitimi yaptık. Geçtiğimiz son iki hafta boyunca yayalar ve kurallar konusuna çalıştık. Bugün öğrendiğimiz konular ile ilgili uygulama yaptık. İlçemizdeki cadde üzerindeki trafik levhaları, güvenli geçiş yerleri, kaldırımlarda yürüme kuralları vs. tekrarını polis arkadaşlar yaptılar. Eksiklerimizi bu şekilde tamamlamaya çalıştık. Daha sonra karşıdan karşıya geçiş ile ilgili uygulama çalışması yaptık. Bunun için bizlere yardımcı olan polis arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Son dersimizinde duran araçlar ile ilgili bilmemiz gereken kuralları öğrendik. Uygulama eğitimimizde konuyu çalışmıştık. Ders defterimize konuyla ilgili kısaca not tuttuk. Kalan zamanımızda sorumluluklarımız ile ilgili rehberlik çalışması yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile eş sesli kelimeler ve sayı örüntüleri ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunu çalışmasında öğrendiğimiz figürlerin tekrarını yaptık. Okulumuzun ön bahçesinde kız öğrencilerimiz ile müzik eşliğinde oynama çalışması yaptık. Halk oyunlarının temel figürlerini Harmandalı ile çalıştık ve artık oyunların öğretimine başlayacağız. Harmandalı ile ilgili düzenlemelerimiz olacaktır. Kız öğrencilerimiz ile birlikte oynayacağımız Yunt Dağları zeybeğini ilerleyen günlerde çalışmaya başlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder