1 Kasım 2017 Çarşamba

Kongreler

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması ile başladık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde sosyal bilgiler yaptık. Geçtiğimiz hafta milli mücadeleye başlamıştık. Kısaca çalıştığımız bölümü tekrar ettik. Bugün işgaller karşısında halkın direnişini ve bu direnişe öncülük eden kişileri konuştuk. Daha sonra Mustafa kemal'in Samsuna'a çıkışı ve Anadolu'yu bilinçlendirme çalışmaları hakkında konuştuk. Soru cevaplarla öğrencilerimizin düşüncelerini aldım. Daha sonra animasyon filmler ile çalıştığımız bu bölümü tekrar ettik. Ders defterimize kavram haritaları oluşturarak konuyu akılda kalacak şekilde not aldık. Sonraki dersimizde Kurtuluş Savaşı bölümüne başlayacağız. Defter notlarımızı ünite bitince paylaşacağım.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematikten sütun grafiği oluşturma ve yorumlama konusuna başladık. Çetele ve sıklık tabloları oluşturup tabloyu sütun grafiği ile göstermeyi kavradık. Örnek etkinlikler ile grafik yorumlama çalışması yaptık. Ders defterimizde örnek etkinlikler vardır. Öğrencilerimiz ev çalışmasını yapmadan önce mutlaka tekrar çalışması yapmalıdır.

Dördüncü dersimizin kalan zamanında ve öğleden sonraki dersimizde kitap okuma değerlendirme çalışması yaptık. Beyaz Diş kitabının bugün bitmiş olması gerekiyordu. Beyaz Diş'i okuyup değerlendirmeyi geçen öğrencilerimize yeni hikaye kitabını verdim. Şu anda bütün öğrencilerimiz aynı kitabı okumadığı için kitap değerlendirmesini sözlü olarak yapmaya devam edeceğim. Kitabını okuyan öğrencilerimiz ders aralarında sözlü değerlendirmeye katılıp yeni kitabını alabilecek. Bu sene Türkçe dersinin büyük bölümünü okuma ve yorumlama ile ilgili kazanımlara ayırdığım için kitapların değerlendirmesi detaylı yapılmaktadır.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketleri yaptık. Daha sonra serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile eş sesli kelimeler ve sayı örüntüsü konusu ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Harmandalı diz vurma hareketini çalışıp kız öğrencilerimiz ile birlikte topluca oyunu oynadık. Halk oyunlarında öğrencilerimizi tekrardan gruplandıracağız. Bazı öğrencilerimiz hareketleri çabuk kavrarken bazı öğrencilerimizde daha yavaş ilerliyoruz. Bu yüzden yeni oyunlara çalışmak için zmana kaybediyoruz. Önümüzdeki hafta yeni gruplar ile çalışmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder