6 Kasım 2017 Pazartesi

Hareket Ve Kuvvet

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında rehberlik yaparak başladık. hafta sonu verdiğim değerlendirme çalışmalarının kontrolünü bireysel olarak yaptık. Daha sonra hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde fen bilimlerinden hareket ve kuvvet ünitesine giriş yaptık. Ders kitabındaki görsel üzerinden geçtiğimiz sene çalıştığımız konuları tekrar ettik. Hareket ve kuvvetin tanımını yaptık. hareket çeşitleri hakkında konuştuk ve örnekler ile açıkladık. Kuvvetin hızlandırıcı ve yavaşlatıcı etkisini kavramaya çalıştık. Konuyu morpakampüsten tekrar edip ders defterine görsel etkinlikle birlikte not tuttuk.

Üçüncü dersimizde matematikten toplama işlemine başladık. Toplamı işlemiyle sınıftaki öğrencilerimizde sorun yoktu. 4, 5 ve 6 basamaklı sayılarla ve birden fazla toplananı olan toplama işlemi alıştırmaları yaptık. Alt alta toplamalarda basamaklara dikkat etmemiz gerektiğini bu yüzden işlemlerin yanlış olacağını belirttik.

Dördüncü dersimizde ev çalışması olarak verdiğim "Mustafa Kemal'in Kağnısı" şiirini fon müziği eşliğinde okuma çalışması yaptık. Bazı öğrencilerimiz gerekli açıklamaları yapmama rağmen istediğim düzeyde çalışmamışlar. Bu öğrencilerimizin hatalarını ve nasıl okuma çalışması yapmaları gerektiğini belirttik. Yarın aynı şiiri okuma çalışması yapmaya devam edeceğiz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe kitabındaki Atatürk'ün Çocukluğu ile ilgili çalışmaları yapmaya başladık. Atatürk'ün çocukluğu ile ilgili önceki yıllarda öğrendiğimiz bilgileri hatırladık.  Metin inceleme çalışması yaptık. Çalışma kitabındaki etkinliklere çalışmaya başladık.

Son dersimizde görsel etkinlikler yaptık. 10 Kasım ile ilgili geçtiğimiz hafta çalışmaya başladığımız etkinliğe devam ettik. Çalışmasını bitiren öğrencilerimiz çalışmasını teslim etmeye başladılar. Geçtiğimiz haftanın çalışmalarında eksiği olan öğrencilerimiz çalışmalarını en kısa sürede teslim etmelidir.
(10 Kasım ile ilgili öğrencimizin yaptığı resim)
Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile matematikten sayı örüntüsü Türkçeden sözcükleri alfabetik sıralama ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunu çalışmalarımızda Harmandalı atik figürünü çalıştık. Bu figür zamanımızı alacaktır. Diğer oyunlar için atik figürünü öğrencilerimizin kavraması gerekiyor. Bu yüzden üzerinde çokça duracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder