23 Ekim 2015 Cuma

Dengeli Ve Düzenli Beslenme

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladım. Verdiğim testleri öğrencilerim nasıl çözmesi gerektiğini anlattım. Veli toplantımızda, ödevler konusunda veli detseğinin nasıl olması gerektiğini velilerimizle konuşmuştuk. Öğrencimiz ödevlerini yapar ve velimiz kontrol eder. Yardımcı olabildiği etkinliklerde yardımcı olur. Aktaramadığı yerleri kırmızı kalem ile işaretleyip öğrencimizden diğer gün bana göndermesini sağlar. Aynı çalışmayı testlerde de yapabilirsek ödev kontrolüm sırasında zaman kazanmış oluruz. Öğrencimizin çözdüğü soruları kontrol edip doğru olduğunu düşündüğünüz sorulara + koyarsanız ve aktaramadığınız soruyu işaretler iseniz ilk dersteki ödev kontrolüm uzun sürmez. Ayrıca öğrencimiz ödevini yaparken başında beklemeyiniz ve anlamadığı sorularda ilk önce o dersin defteri ve kitabından yardım alması gerektiğini sağlayınız. Bunu kurslarımızda yapmaya başladık. Verdiğim etkinliklerde öğrencilerimiz defterlerini ve kitaplarını çıkarıp anlamadığı yerlerde bu kaynaklardan yardım alıyorlar. Bu çalışma alışkanlığını kazandırmamız için evde de aynı süreci devam ettirmeliyiz.

Birinci dersin kalan zamanında tiyatro salonumuzda müzik eşliğinde dans ettik. Geçen sene sınıfımızda yapıyorduk bu çalışmayı ama şimdiki sınıfımızın alanı uygun olmadığı için tiyatro salonumuzda zaman zaman aynı çalışmaları yapacağız. Youtube dan "Just Dance" veya "Just Dance Kids"şeklinde aratırlarsanız müzik ve dans videolarına ulaşabilirsiniz.

İkinci dersimizde hayat bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi dersinden dengeli ve düzenli beslenme ile ilgili konuyu hazırladığım sunum yardımı ile soru cevap şeklinde yaptık. Konuyla ilgili görsel okumalar yaptık. Defterimize not tuttuk.
Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında  matematik yaptık. Matematik ders ve çalışma kitabındaki geometrik şekiller ile ilgili etkinliklerin hepsini tamamladık. Önümüzdeki hafta ritmik sayma ve işlemler konusuna giriş yapacağız. Dördüncü dersimizin kalan zamanında kitap değişimini yaptık. Kitap okuma çizelgemize göre bireysel olarak haftalık değerlendirme çalışması yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden çocuklardan zarar gelmez metnini çalışmaya devam ettik. Atatürk'ün çocukluk anılarından birini sınıfta okuduk. Görsel okuma yaptık. Okuduğumuz anıyla ilgili soru cevap yaptık. Çalışma kitabındaki etkinliklerden bir kısmını tamamladık. Haftaya Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili hazırladığım metinler üzerinden Türkçe dersini yapmaya devam edeceğiz.

Son dersimizde sınıfta çizgi filmimizi izlemeye devam ettik. Haftaya bu filmi bitirip yenisine başlayacağız.

Sınıfımız öğrencilerinden Ayşe Betül'ün babası cumartesi günleri öğleden sonra tekvando çalıştırmak için sınıfımızı alacaktır. Kış mevsiminde oyun derslerimizi dışarıda yapamayacağımız için sportif faaliyetlerine öğrencilerimiz bu şekilde devam edeceklerdir. Lisedeki yoğun programına rağmen zaman ayırdığı için İsmail hocamıza sınıfım ve velilerim adına teşekkür ederim. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder