8 Ekim 2015 Perşembe

Geometrik Cisimler (Üçgen Prizma)

İlk dersimize kısa bir sohbet ile başladık. Okul ve sınıf kurallarını hatırladık. Özellikle bu seneki sınıfımız 2.katta olduğu için merdivenleri doğru bir şekilde kullanmayı tarif ederek anlattık. Ödev kontrolünü yaptım. Bu hafta ödev konusunda eksik gelen öğrencim olmadı. Ödevlerde eksiği veya yanlışı var ise birebir düzelttik. Özellikle izometrik kağıt (ödevlerdeki noktalı kısım) bölümüne cisimlerin nasıl çizileceği üzerinde durduk. Kalan zamanımızda hayat bilgisinden kurallar konusuna çalışmaya başladık. Hazırladığım sunum yardımı ile konu hakkında soru cevaplar yaptık.

İkinci dersimizde kurallar konusuyla ilgili defterimize büyük bir görsel yapıştırdık ve bu görsel hakkında konuştuk. Görsellerin hangi kurallar ile ilgili olduğunu kavradık. Konuyla ilgili kısa bir not tuttuk. Morpakampüsten konuyla ilgili çalışma etkinliklerini yaptık.
Üçüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den "İki Kardeş" metnini son kez okuma çalışması yaptık. Metin ile ilgili çalışma kitabındaki etkinlikleri yaptık.

Dördüncü dersimizde matematikten üçgen prizmayı oyun hamurlarını ve kürdanları kullanarak yaptık. Ayrıt, köşe ve yüzeylerini inceledik. Defterimize üçgen prizma resmi yapıştırıp resim üzerinden köşe ve ayrıtlarını işaretledik.
Öğleden sonraki ilk dersimizde "3 boyutlu Balık" etkinliğini yaptık ve panomuzda sergiledik.
Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde basketbol topunu sektirme etkinliğine devam ettik. Basketbol topu ile sektirme etkinliğini sürekli devam ettireceğiz. Hem öğrencilerin bedensel gelişimleri hem de koordinasyon becerilerini geliştirmeleri açısından önemlidir. Öğrencilerimiz istenilen düzeye gelebilirse 23 Nisan için gösterimizi bu yönde yapacağız.

1 yorum:

  1. hocam üç boyutlu balığın şablonu varmıydı teşekkürler

    YanıtlaSil