19 Ekim 2015 Pazartesi

Hece Bilgisi

İlk dersimize kısa bir sohbet ile başladık. Hafta sonu ödevlerini kontrol ettim. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim hayat bilgisinden birlikte başarabiliriz konusunu çalışıp okudular.  Kalan zamanımızda konuyla ilgili soru cevap yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisi konusuna devam ettik. Hazırladığım sunum yardımı ile kitaptaki metni okuyup sorularını cevaplandırdık. Yardımlaşma, sorumluluk alma, verilen görevi arkadaşlarıyla beraber iş bölümü içerisinde yapma gibi konular üzerinde konuştuk. Hayat Bilgisi defterine konuyla ilgili görsel yapıştırıp not tuttuk.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Ritmik saymalar konusunu tekrarladık. Onluk birlik kavramı ve basamak değeri kavramı üzerinde çalıştık. Özellikle basamak değeri konusunu tekrar ederken 11 - 22 - 33 - 44 -  55 - 66 - 77 - 88 ve 99 sayılarını kullandık. Özellikle basamak değeri konusunu kavratmak için bu sayıları mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim. matematik ders kitabındaki ve çalışma kitabındaki etkinliklerin hepsini tamamladık. Geometrik cisimlerden şekillere bir dahaki matematik dersinde geçeceğiz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe kitabındaki serbest okuma metinlerini okuduk. Metinler hakkında kısaca konuştuk. Kalan zamanımızda kitap değişimini yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde oyun dersini yaptık. Koşu ve temel ısınma hareketlerinden sonra erkekler futbol kızlar yakan top oynadılar.

Bugün Türkçe kursunda ses bilgisi konusunu tekrar ettik. Morpakampüsteki çalışma etkinliklerini yaptık. Hazırladığım sunum ile hece bilgisini çalıştık. Konuyla ilgili test çözme çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder