2 Ekim 2015 Cuma

Müzik Dersi İçin Guitar Pro 5

Arkadaşlar müzik derslerinde müzik defterine nota yazdırmak için kullandığım Guitar Pro 5 programını tanıtmak istiyorum. Bu program sayesinde bir enstrüman çalamıyorsanız veya flüt dışında bir enstrüman çalamıyorsanız :) müzik dersinde çok işinize yarayacaktır. Bu program ile müzik kitabınızdaki tüm parçaları istediğiniz enstrümanlar ile çalabilir, efektler ekleyerek profesyonel bir altyapı oluşturabilirsiniz. Programın kullanımı çok basittir. Üniveristede müzik öğretimi dersinde temel müzik eğitimi aldıysanız (nota değeri , ölçü  vs.) bir iki deneme sonra hızlı bir şekilde müzik kitabındaki şarkıları programa yazabilirsiniz.

Bugün İstiklal Marşı'na saygı konusunu çalışırken marşımızın bestecisinden bahsettik. Yazarın şiir olarak yazdığı marşa nasıl müzik eklediğini ve şiiri nasıl marş olarak söylediğimizi anlattım. Kitapta İstiklal Marşı'nın notalarını çok merak etti öğrencilerim. Notalardan bahsettik. Bu notalar sayesinde müzik ile uğraşan kişilerin enstrümanları çaldığını konuştuk. Daha sonra Guitar Pro ile İstiklal Marşı nı farklı enstrümanlar ile dinledik.

 İlerleyen zamanlarda müzik kitabındaki şarkıları dinleyip öğrenmeye başlayacağız. İkinci dönem öğrencilerime müzik defterine nota yazdırmayı ve flüt kullanmayı öğreteceğim için zaman buldukça kitaptaki parçaları program ile yazıp altyapısını oluşturuyorum. "Kırmızı Balık" tekerlemesi de bunlardan bir tanesi;
4 farklı enstrüman ile "Kırmızı Balık" tekerlemesini hazırladım. Siz burdan mesela gitar veya piano ile çalarsınız kendinizde flütü veya kullandığınız farklı bir enstrüman var ise onunla eşlik edebilirsiniz. 4. sınıfı okuturken öğrencilerime şarkıları bu şekilde öğretiyordum. Onlar flüt çalarken programdan genelde piano solosunu açıyordum ben de gitar ile ritim tutuyordum.

Programı google Guitar Pro 5 full indir şeklinde yazarsanız keygeni ile beraber bulabilirsiniz. Ayrıca youtube Selim Işık Guitar pro yazarsanız 2 tane öğretim videosu bulacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder