9 Ekim 2015 Cuma

Geometrik Cisimler (Silindir, Koni, Küre)

İlk dersimizde rehberlik çalışması yaptım. Dün velilerimiz ile toplantı yapmıştım. Ödevler ve kitap okuma saati üzerinde öğrencilerim ile konuştuk. Çünkü toplantıda velilerimizin dile getirdiği sorunlar bunlardı. Kitap okuma ile ilgili sınıfta yapacağımız etkinliği öğrencilerim ile konuştum.
Kitabını okuyan ve formunu teslim eden öğrencilerime yıldız yapıştırıyorum. Haftalık en çok kitap okuyan öğrencime küçük ödüller veriyorum. Bugün bu uygulamaya başladık. Bu hafta en çok kitap okuyan öğrencim 3 kitap ile Salih oldu. Salih'i, Muhammed ve Ceylin 2 kitap ile takip etti. Dönem sonunda en çok kitap okuyan öğrencimize büyük ödül gelecek. Önümüzdeki hafta kurslar başlayacağı için ödevler kolay olacağı için öğrencilerimiz tekrara ve kitap okumaya zaman ayıracaklar evde. Okul ve sınıf kurallarımızı tekrardan konuştuk.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden kurallarımız konusunun çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık. Kurallarımızı öğrencilerimin kendisi belirleyip çalışma kitabındaki sözleşmeye yazdık ve imzalayıp mühürledik. Sözleşmeleri panomuzda sergiledik.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten silindir, koni ve küre konusuna çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile ve modelleri kullanarak bu cisimlerin özelliklerini çalıştık. Geometrik cisimler konusunu bitirdik. Öğrencilerimiz geometrik cisimlerin isimlerini biliyorlar, özelliklerini sorduğumuzda zihinlerinde o cismi canlandırmaya çalışıp söylüyorlar fakat 3 boyutlu çalışmalar olduğu için özelliklerini karıştırabilirler.Özellikleri konusu tekrar edilmediği sürece zaman içinde unutulacak konulardır.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Matematik çalışma ve ders kitabındaki geometrik cisimler konusunun çalışmalarını tamamladık. Konuyu hafta sonu öğrencilerimiz tekrar etmelidir. Kalan zamanımızda hikaye kitabı değişimini ve kontrolünü Rabia ile kısa bir süre içerisinde tamamladık.

Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde serbest oyun oynadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder