13 Ekim 2015 Salı

Sınıf Başkanlığı Seçimi

İlk dersimize matematikten genel tekrar çalışmaları yaparak başladık. Ritmik saymaları yaptık. Ritmik sayma çalışmalarını evde öğrencimiz ile oyunlaştırarak yaptırabilirsiniz. Öğrencilerimiz karşılıklı geçiyorlar. Birisi parmaklarını kullanarak arkadaşına sayıları gösteriyor diğeri parmaklardaki sayıları takip ederek saymayı yapıyor. Yanlışları olduğunda düzeltme şansları oluyor. Ritmik sayma çalışmaları önemlidir. Öğrencimiz sürekli 2. sınıf kazanımlarına göre sayma becerisini kazanmalıdır. Kalan zamanımızda ödev kontrolünü yaptım. Ödevde düzine konusunda bir sayı hatası vardı. Öğrencilerimle beraber hatanın ne olduğunu ve nasıl düzeltilmesi gerektiğini konuştuk. Deste ve düzine konusunu tekrar ettik.

İkinci dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe den Farklıyız Ama Benziyoruz metninin okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. Çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamlamaya devam ettik.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizce den tanışma kalıpları çalışılıyormuş.

Öğleden sonraki ilk dersimizde sınıf başkanlığı seçimi yaptık. Arda, Ayşe, Göktuğ, Burhan ve Yasin arasındaki seçimi Ayşe Betül en yüksek oyu alarak kazanmıştır. Yardımcısı ise Göktuğ olmuştur.  Sınıf başkanlığı seçimi yaparken seçim sandığı, oy pusulalarını,imza siküsünü hazırladık. Seçim kurulunu oluşturduk. Sayımı gerçekleştirdik. Seçimi kaybeden öğrencilerimiz kazanan arkadaşlarını tebrik ettiler.

Son dersimizin bir kısmında izlemeye devam ettiğimiz çizgi filmimizi izledik. Kalan zamanımızda kitap değişimini ve ödevlendirmeyi yaptım.

Okul çıkışı 2.grup öğrencilerimiz ile Ses Bilgisi ni çalıştık. Dün yaptığımız etkinlikleri bu öğrencilerimizle de yaptık. Çalışma kağıdı etkinliği yarım kalan öğrencilerimiz evde tamamlamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder