12 Ekim 2015 Pazartesi

Deste - Düzine

İlk dersimize öğrencilerimle kısa bir sohbet ile başladım. Hafta sonu yaptıkları etkinlikleri sordum. Ödev kontrolünü yaptım. Matematikten tekrar çalışmaları yaptık. Hayat Bilgisi'nden seçim konusuna çalışmaya başladık. Hazırladığım sunum yardımıyla ülkemiz hakkında genel kültür soruları sordum. Daha sonra sınıf başkanlığı seçimi , okul temsilciliği seçimleri hakkında soru cevaplar yaptık. Seçimlerin nasıl yapılması gerektiğini sunum yardımı ile soru cevap şeklinde yanıtlamaya çalıştık.

İkinci dersimizde seçim konusuyla ilgili not tutma çalışması yaptık. Kalan zamanımızda sınıf başkanlığı seçimi için aday öğrencileri belirledik. Yarın sınıf başkanlığı seçimini yapacağız.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten deste ve düzine konusuna başladık. Öğrencilerimden abaküslerini ve sayı çubuklarını çıkarmalarını istedim. Bende çöp şişleri ve kalemleri kullanarak etkinliğimizi yaptık. Malzemeler ile deste ve düzineler oluşturduk. Bir deste ve bir düzinede kaçar varlık olacağını kavramaya çalıştık. Konuyu morpakampüsten tekrar edip çalışma etkinliklerini yaptık. Defterimize konuyla ilgli not tuttuk.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden yeni metnimize geçtik. Hazırladığım sunum ile farklılıklar ve benzerlikler konusu kavramaya çalıştık. Metni sesli ve takip ederek okuduk.  Kalan zamanımızda hafta sonu hikaye kitaplarını okuyan öğrencilerimin kitaplarını değiştirdik.

Son dersimizi okulumuz rehberlik öğretmeni yaptık. Sağlıklı yaşam konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Bugün kurslarımız başladı. 1.grup öğrencilerimiz ile Türkçe yaptık. Ses bilgisi konusuna giriş yaptık. Konuyu hazırladığım sunum ile çalıştık. Alfabe şarkısını söyledik. Alfabedeki harfleri tekrar ettik.Ünlü ve ünsüz harfleri hatırladık. Sözcük sıralamasının nasıl olması gerektiğini çalıştık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Konuyla ilgili çalışma kağıdını tamamladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder