5 Ekim 2015 Pazartesi

Geometrik Cisimler (Küp)

İlk dersimizde hafta sonu verdiğim ödevleri kontrol ile başladım. Kurs kayıt formlarını topladım. Hayat Bilgisi'nden kişisel bakım konusunu hazırladığım sunum yardımı ile soru cevap ile çalıştık. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili etkinliği tamamladık.

İkinci dersimizde kişisel bakım konusuyla ilgili kısa not çalışmasını yaptık. Her zaman olduğu gibi defterimize konuyla ilgili görsel yapıştırdık ve altına notumuzu yazdık.
Kalan zamanımızda ve üçüncü derste Türkçe yaptık. Türkçe kitabındaki ilk konuya giriş yaptık. Şiiri sesli ve takip ederek okuma çalışması yaptık.

Son dersimizde matematikten geometrik cisimler konusuna giriş yaptık. Oyun hamuru, kuş lokumu ve kürdan yardımıyla köşe, ayrıt, yüz kavramını anlamaya çalıştık. El becerisi etkinliği yaptık.Hazırladığım sunum yardımı ile konuyu pekiştirmeye çalıştık. Defterimize küp resmi yapıştırıp ayrıt ve köşelerini belirledik. Kısaca not tuttuk.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe'den şiir çalışmasını; hazırladığım sunum yardımı ile metin anlama ve çalışma kitabındaki etkinliklerin bir kısmını bitirdik. Akrabalık ilişkileri üzerinde durduk. Akraba terimlerini canlandırma ile kavramaya çalıştık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun oynadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder