1 Ekim 2015 Perşembe

Derslere Giriş Yaptık

Bugün kitaplara giriş yaptık. Öğrencilerimin kitap, defter vs. araç ve gereçlerini kontrol ettim. İlk dersimizde hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden planlı yaşam konusunu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar ile konuyu kavramaya çalıştık. Planlı ve disipli çalışmanın önemini açıkladık. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden konuyla ilgili not tuttuk. Hayat bilgisinden dikte amaçlı konuları çalıştıktan sonra birkaç cümle olacak şekilde not tutacağız. Her konuyla ilgili görsel ve notu görselin altına yazacağız. Öğrencilerime hayat bilgisi defterinin kullanırken bu şekilde çalışmalar yapacağımı anlattım. 1.sınıfta bu çalışmaları yaptığımız için kolaylıkla yapıyorlar.
  
Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten tekrar çalışmaları yaptık. Geometrik cisimleri hatırladık. Soru cevaplar ile öğrencilerim geometrik cisimlerin yüzlerini ve köşelerini buldular. Ritmik sayma konusuna giriş yaptık. Defterimize 2 - 3 - 4 ve 5'er ritmik saymaları yazdık ve bol bol tekrar ettik.

Dördüncü dersimizde film izledik. Sevimli Gemi Kayıp Hazine Peşinde filmine başladık. 

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe defterinin ilk sayfasına Türk Bayrağını yapıştırdık. Bayrağımız altına İstiklal Marşı'nı yazma çalışması yaptık. Çalışmasını bitirenler bayrağı boyadılar. Yarın Atatürk ve Atatürk ve çocuklar ile ilgili dikte çalışması yapacağız. Bu şekilde Türkçe defterine de giriş yapacağız. İstiklal Marşı'nı tamamlamayan öğrencilerimiz mutlaka evde yazmalıdır.
 (Geçen dönem Türkçe defterine giriş çalışması bu şekildeydi.)

Son dersimizde oyun oynadık. Isınma amaçlı "Balık ağı" oyununu oynadık. Kalan zamanda kızlar voleybol topu ile el oynadı. Erkekler futbol oynadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder