2 Ekim 2015 Cuma

Türkçe Defterimiz Hazır

İlk dersimizde dün verdiğim okuduğunu anlama ödevini kontrol ederek başladım. Hayat Bilgisi ile dersimize devam ettik. Hayat Bilgisi'nden ders programını çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile soru cevap yaptık. Ders programının önemi hakkında konuştuk. Öğrencimizden birinin çantasını kontrol ettik. Ders programına göre düzenlenmiş olduğunu gördük. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamlamaya çalıştık.

İkinci dersimizde ders programı ile ilgili kısaca not tuttuk. Konuyla ilgili bir görseli defterimize yapıştırdık. Altına notu yazdık.
Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten ritmik saymaları tekrar etmeye devam ettik. Toplama ve çıkarma işlemleri ile ilgili karışık alıştırmalar çözdük.

Dördüncü dersimizde müzik yaptık. İstiklal Marşı konusuna değindik. İstiklal Marşı okunurken nasıl davranmamız gerektiğini soru cevap ile konuştuk. Marşımızın yazarı ve bestecisini öğrendik. Guitar Pro programını kullanarak farklı enstrümanlar ile marşımızı dinledik ve söyledik.

Öğleden sonra ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe defterimizin ilk sayfasına İstiklal Marşı'nı yazmıştık. Arka sayfasına Atatürk'ün çocuklar için söylediği bir sözü yazdık. Bu şekilde defterimizi kullanmaya hazır hale getirdik. Son dersimizde öğrencilerime hafta boyunca okuyacakları hikaye kitaplarını dağıttık. Hafta sonu ödevlendirmesini yapıp ilk haftayı bu şekilde tamamladık.
Sayın velilerimiz; pazartesi günü kurs kayıt formlarını mutlaka gönderiniz. Ayrıca öğrencilerimiz matematik dersi için oyun hamurlarını getirecekler. Haftaya Türkçe ve matematik kitaplarına başlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder