26 Ekim 2015 Pazartesi

Ritmik Saymalara Giriş

İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. hafta sonu ödevlerini kontrol ettim. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim hayat bilgisinden yeni konuya çalıştılar. Konuyu okuyup hazırlık sorusunu yanıtlamaya çalıştılar. Ödev kontrolümden sonra zamanımız az kaldığı için parmaklarımızı kullanarak ritmik saymalar yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden başarılı ve başarısız olduğumuz yönlerimiz üzerine hazırladığım sunum yardımı ile konuyu soru cevap şeklinde çalıştık. Kitabımızdaki metni okuyup sorularını yanıtladık. Görsel okuma yaptık. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Hayat bilgisi defterlerini kontrol ettim. Dönemin başından beri çalıştığımız ve not tuttuğumuz konuları gözden geçirdik. Bugün de dahil 13 konu çalışıp görsel içerikli bilgilendirici metinler yazmışız. Bu çalışmamız senenin sonuna kadar devam edecektir.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten ritmik saymalar konusuna giriş yaptık. Dönemin başından beri sürekli üzerinde durduğumuz ve tekrarladığımız konuyu bugün defterimize etkinlikler yaparak çalışmaya başladık. Öğrencilerime yüzlük tabloyu anlattım. Sayma çalışmalarını yaparken tabloyu nasıl kullanacağımızı açıkladım. Hazırladığım sunum yardımı ile 2 - 3 - 4 ve 5'er ritmik syamalar yaptık. Ritmik saymaları yaparken oyunlaştırdık. Parmaklarımızı kullanarak çarpma işlemine ön hazırlık, hissettirme çalışması yaptık. Defterimize kısaca not tuttuk. Yüzlük tabloyu yapıştırdık. Yüzlük tablo üzerinden 2'şer ritmik sayma yaptık ve saydığımız sayıları boyadık. Bitiren öğrencilerimi sırayla yanıma çağırıp parmaklarını kullandırarak sayma çalışması yaptırdım.

Öğleden sonraki ilk dersimizde kitap değişimi ve ödevlendirmeyi yaptım. Kitap değişiminde haftalık değerlendirmeyi yaptık. Öğrencilerimin kaç kitap okuduğunu bireysel olarak konuştuk. Kalan zamanımızda okulumuzun ön bahçesinde oyun oynadık.

Son dersimizi okulumuzun rehberlik öğretmeni yaptı. Teknoloji bağımlılığı konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Rehber öğretmenimize yaptığı bu çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.:)

Okul çıkışında birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe dersi yaptık. Türkçeden harf ve hece bilgisi konusunda çalışma kağıtları yaptık. Öğrencilerimin eksik olduğu konuları bireysel olarak çalışma kağıtları üzerinde tamamlamaya çalıştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder