17 Ekim 2016 Pazartesi

Çıkarma İşlemine Giriş

İlk dersimize hafta sonunu değerlendirme çalışması ile başladık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilerimi bilgilendirdim. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizin bir kısmında hayat bilgisi yaptık. Hafta sonu için verdiğim okulumuzun tarihini araştırıyorum çalışmasını öğrencilerimiz ile birlikte yaptık. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu çalıştık. Çalışma kitabındaki etkinliği yaptık ve defterimize not tutma yerine yaptığımız etkinliği kesip defterimize yapıştırdık. Araştırma yaparken kullanılması gereken kaynakların neler olabileceğini, bir araştırma yaparken konuyla ilgili hangi bilgilere ulaşmamız gerektiğini soru cevaplar ile konuştuk.

İkinci dersimizin kalan kısmında  ve üçüncü dersimizde fen bilimlerinden varlıkların hareket özelliklerini hazırladığım sunum yardımı ile tekrar ettik. Morpakampüsteki çalışma etkinliklerini yaptık. Dönen, sallanan ve yön değiştiren hareketler ile ilgili defterimize etkinlik ve not tutma çalışması yaptık.
Dördüncü dersimizde onluk ve yüzlük bozmadan çıkarma işlemi yapma konusuna başladık. Problem durumundan konuyu kavramaya çalıştık. Onluk blokları kullanarak çıkarma işlemini  gösterdik. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Trafik kuralları metnini bitirdik. Dinleme metnine yarın başlayacağız. Tema sonu değerlendirme çalışmalarını tamamladık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde takımlı yakan top oyunu oynadık.

Havalar artık soğumaya başladı. Bu yüzden son derslerimizi sınıfta geçirmeye başlayacağız. Görsel etkinlikler ve müzik dersine ağırlık vereceğiz. Öğrencilerimiz müzik ve görsel etkinlikler için gerekli olan araç ve gereçlerini tamamlamalıdırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder