5 Ekim 2016 Çarşamba

Harf Ve Hece Bilgisi

İlk dersimize matematikten verdiğim çalışma kağıdının kontrolü ile başladık. Çalışma kağıdındaki etkinlikleri yaptık. Hatalarımızı düzelttik. Kalan zamanımızda hayat bilgisi dersine başladık. Hayat bilgisinden duyarlı davranış gösterelim konusunun hazırlık sorusu ile ilgili öğrencilerimizin düşüncelerini aldım. Konuyla ilgili konuştuk. örnekler verdik.

İkinci dersimizd ehayat bilgisine devam ettik. Morpakampüsten konu çalıştık. Konuyla ilgili verilen örnekleri inceledik. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu çalıştık. Çalışma kitabındaki etkinliği yapıp defterimize not tuttuk.

Üçüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe den harf ve hece bilgisi konusunu çalıştık. Alfabe şarkısı ile harfleri ve alfabetik sırayı hatırladık. Ünlü ve ünsüz harfleri ayırdık. Hecenin ne demek olduğunu gördük. Konuyla ilgili bilmemiz gereken bilgileri not yazdık. Geçtiğimiz yıllarda bu konuyu detaylı olarak çalışmıştık. Öğrencilerimiz tekrar yaparken geçtiğimiz sene defterimize yazdığımız notu da okuyup çalışabilirler.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten doğal sayılarda karşılaştırma ve sıralama konularıyla ilgili çalışma kağıdı üzerinden etkinlikler yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde fen bilimlerinden dün yarım kalan konumuzu tamamladık. Dün hareket ünitesine başlamıştık. Konuyla ilgili hazırladığım sunum yardımı ile bilgilerimizi tekrar ettik. Defterimize not tutma çalışmamızın kalan kısmını yaptık. Hareket özelliklerine bir sonraki dersimizde başlayacağız. Kalan zamanımızda geçtiğimiz yıllarda öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerini yaptık. Topluca yakan top oyunu oynadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder