7 Ekim 2016 Cuma

Tek Ve Çift Doğal Sayılar

İlk dersimize haftanın değerlendirme çalışması adına rehberlik yaparak başladık. Kitap okuma değerlendirmesini yaptık. Öğrencilerimizden sadece bir iki kişi haftalık okuması gereken kitabını getirmedi. Diğer öğrencilerimiz sorumluluğunu yerine getirdiği gibi okuması gereken kitap sayısından fazlasını okudular. Kalan zamanımızda ev çalışması olarak verdiğim onluk yuvarlama çalışmasının kontrolünü yaptık. Konuyu tekrar ettik.

İkinci dersimizde hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden demokratik çözümler konusuna başladık. Sınıf başkanlığı seçimi üzerinden demokrasinin ne olduğu, seçimlerin nasıl yapıldığı vs. üzerine soru ve cevaplar yaptık. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu çalıştık. Morpakampüsten konuyu dinledik. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Üçüncü ve dördüncü matematikten tek ve çift doğal sayılar konusunu çalıştık. Öğrencilerimden tek ve çift kavramlarının ne olduğu ile ilgili düşüncelerini aldım. Beyin fırtınası yaptık. Daha sonra rakamları etkinlik yaparak tek mi çift mi olduğunu inceledik. Öğrencilerimiz verilen sayı kadarı ile tahtaya çıkıp eşleşme oyunu oynadılar. Rakamları kavrayıp hangisinin tek hangisinin çift olduğunu kavradık. Büyük sayılar için tek ve çift kavramını nasıl belirlediğimizi çalıştık. Örnek olarak alıştırmalar yaptık. Defterimize etkinlikler yapıp not tuttuk.
Beşinci dersimizde hayat bilgisinden demokratik çözümler etkinliğinin çalışma kitabındaki görsel etkinliğini çalıştık. Görsel çalışmalarda boyamanın nasıl yapılması gerektiğini ve renk uyumu üzerinde durduk. Sayfanın büyüklüğüne uygun olarak çalışmanın üzerinde durduk.

Öğleden sonraki dersimizde okulumuzun ön bahçesinde yakan top oynadık.

Okul çıkışı okulumuzun ön bahçesine takımlı yakan top oyun sahasını çizdik. Önümüzdeki hafta takımlı yakan top oyununu oynamaya başlayacağız. İlerleyen günlerde okulumuzun arka bahçesine ve ön bahçesinin geri kalan kısımlarına da oyun sahaları çizmeye devam edeceğiz.

Yarın saat 13.00'da Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi Spor Salonunda tekvando kursu başlayacaktır. Sınıfımızdaki öğrencilerin hepsinin katılması gerekmektedir. Artık çalışmalar daha profesyonel ilereleyecektir. Çalışmalar sadece cumartesi günleri yapıldığı için öğrencilerimiz geri kalmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder