28 Ekim 2016 Cuma

Yenilikler, Hak Ve Özgürlükler

İlk dersimize haftalık kitap okuma değerlendirme çalışmasını yaparak başladık. Kalan zamanımızda dün ev çalışması olarak verdiğim Cumhuriyet şiirini okuma ve okuduğunu anlama sorularını yanıtlayarak devam ettik. Cumhuriyet ile birlikte Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız hak ve hürriyetler hakkında konuştuk. Yapılan yenilikler hakkında soru cevaplar yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisi kitabımızdaki cumhuriyet konusunu yönergelere göre çalıştık. Konuyla ilgili kısa bir film izledik. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.
Üçüncü dersimizin bir kısmında hayat bilgisine görsel etkinlik çalışması ile devam ettik. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizde problem çözme çalışması yaptık. Dün ev çalışması olarak verdiğim problemlere benzer problemleri defterimize yapıştırıp tahtada çözdük. Bu sene problem çözme çalışmalarımız bu şekilde devam edecektir. Ev için verilen çalışmalarla mutlaka benzerlik olacaktır. Bu yüzden öğrencilerimiz defterlerindeki soru kalıplarını mutlaka tekrar etmelidir ve farklı kaynaklardan problem çözme çalışmaları yapmalıdırlar.

Beşinci dersimizde müzik yaptık. Bu hafta öğrenmeye başladığımız Cumhuriyet Marşı'nı tekrar ettik. Öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık. Hafta sonu çalışmalarını dağıttım. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla öğleden sonra tatildi.

Yarın öğleden sonra saat birde tekvando kursu yapılacaktır. Çalışmaya katılamayacak öğrencilerimizin velileri bizleri mutlaka bilgilendirmeleri gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder