12 Ekim 2016 Çarşamba

Eldesiz Toplama İşlemi

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim Türkçe tekrar çalışmasını kontrolü ile başladık. Çalışma kağıdındaki konuları tekrar ettik. Etkinlikleri yaptık. Hatalarımızı düzelttik.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden sorunlara çözme ile ilgili konuya morpakampüsteki örnek olay ile başladık. Örnek olay üzerinden soru cevaplar yaptık. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu çalıştık. Sorunb çözme becerisinin önemi üzerinde durduk. Çevremizde yaşadığımız sorunlardan örnekler üzerinden sorun çözme basamaklarını kavramaya çalıştık. Konuyla ilgili defterimize not tuttuk.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Toplama işlemine bugün giriş yaptık. Defterimize eldesiz toplama işlemini gerektiren bir problem yazdık. Problem çözme basamaklarına uygun olarak çözümü yaptık. Bunun için onluk taban bloklarını kullandık. Defterimize sayıları modelledik. Eldesiz toplama işlemi alıştırmaları yaptık. Yarın eldeli toplama işlemine başlayacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden trafik kuralları ile ilgili metnin okuma ve anlatma çalışmasını yaptık. Çalışma kitabındaki etkinlikleri çalışmaya devam ettik.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde takımlı yakan top oyununu oynadık. Oyunun temel olarak kurallarını öğrencilerimiz öğrendiği için daha rahat oynadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder