3 Ekim 2016 Pazartesi

Sayıları Karşılaştırma Ve Sıralama

İlk dersimize hafta sonunu değerlendirme adına rehberlik çalışması yaparak başladık. Geçtiğimiz hafta duyu organlarımız, görevleri ve sağlığı ünitesini bitirmiştik. Hafta sonu için test çalışması vermiştim ünite ile ilgili. Test çalışmasının kontrolünü yaptık. Yanlışlarımızı gördük doğrularını yaptık. Basamak ve sayı değerleri ile ilgili verdiğim çalışmayı kontrol ettik.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden duygularımız konusuna çalıştık. Geçtiğimiz yıl konuyu detaylı olarak çalışmıştık. Duygu denilince ne aklımıza geliyor sorusu ile beyin fırtınası yaptık. Soru cevaplar ve örnekler ile konuya giriş yaptık. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu çalıştık. Öfkelemizi kontrol edelim etkinliğini defterimize yaptık. Konuyla ilgili not tuttuk.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten blokları kullanarak üç basamaklı sayılar oluşturduk ve okuduk. Basamak ve değerler konusunu tekrar ettik. Sayıları büyük, küçük ve eşit ifadeleri ile karşılaştırdık. Tahtada örnekler yaptık. Sayıları karşılaştırma ve sıralamada artık işaretler kullanacağımızı gördük. Büyüktür, küçüktür ve eşittir işaretlerinin nasıl kullanılması gerektiğini örnekler ile çalıştık. Akılda kalması için büyüktür,küçüktür işaretini timsah ile örneklendirdik. İki sayı karşılaştırılırken timsah büyük sayıyı yiyecek o zaman ağzı açık olan taraf büyük sayıya bakacak şeklinde örnekleme yaptık. Ayrıca işaretlere çizeceğimiz hayali çizgi aklımızda kalmasını sağladık. Zaman zaman yapacağımzı tekrar çalışmaları ile konu pekişecektir.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Görgü kuralları, toplu taşıma ve toplu taşımada uymamız gereken konular üzerinde soru cevaplar ile durduk. Sami Öğretmen metninin görsel okuma, okuma ve anlatma çalışmalarını yaptık. Kaldığımız yerden yarın devam edeceğiz.

Son dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık. Havaların güzel olmasından dolayı son derslerimizi bir aksilik olmadığı sürece dışarıda geçireceğiz. Sınıfımızda yeni yeni düzeni sağladığımız için ilerleyen zamanlarda görsel etkinlikler ve müzk derslerine de yoğunlaşmaya başlıyacağız. Şimdilik öğrendiğimiz şarkıları tekrar ederek müzik dersini, kitaplarımızdaki görsel etkinlikleri yaparak görsel sanatlar dersini işliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder