10 Ekim 2016 Pazartesi

Sayı Örüntüleri - Sayma Becerisi

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Cumartesi günü tekvando kursuna katılmayan birkaç öğrencimiz vardı. Cumartesi günü yapılan sosyal etkinlik kurslarına gelemeyecek öğrencilerimizin velileri mutlaka bizleri bir gün öncesinden bilgilendirmelidirler. Dersimizin kalan zamanında matematikten onluğa yuvarlama ve tek - çift sayılar konusunu çalışma kağıtlarından tekrar ettik.

İkinci dersimizde hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden doğru davranışlar konusuna morpakampüsteki örnek olayı inceleyerek başladık. Kitabımızdaki yönergelere göre çalışmamızı sürdürdük. Defterimize not tuttuk.
Üçüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden geçen hafta çalışdığımız Sami öğretmen metninin okuma ve anlama çalışmasını tekrar ettik. Çalışma kitabındaki kalan etkinlikleri tamamladık. Yarın yeni okuma metnine başlayacağız.

Dördüncü dersimizde ve öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematikten örüntü konusuna başladık. Sayı örüntüsünün ne demek olduğunu konuştuk. Geçen seneden bu tür çalışmaları bolca yapmıştık. Bugün üç basamaklı sayılar ile sayı örüntüsü oluşturma alıştırmaları yaptık. Bu çalışmalara zaman zaman devam edeceğiz. Özellikle sayı örüntüsü, sayma becerisi ve ritmik sayma konusu üzerinde detaylı olarak durmamız gerekmektedir. Öğrencilerimiz bugün verdiğim matematik çalışma kağıdını yaparken mutlaka dikkatli bir şekilde sayma işlemi yapmalıdır.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde takımlı (çift) yakan top oyunu oynadık. Cuma günü okul çıkışı okulumuzun ön bahçesine zümre öğretmen arkadaşım, beden eğitimi öğretmenimiz ve görsel sanatlar öğretmenimiz ile birlikte oyun alanını belirleyip çizgileri çizmiştik. Öğrencilerimize oyunun kurallarını anlattım ve uygulamalı olarak birkaç defa oynadık. Zaman içinde oyun tam kuralları ile birlikte oynanacaktır. Takımlı yakan top oyunu klasik oyuna göre daha çok dikkat, beceri ve hız gerektiren bir oyundur. Zaman zaman bu oyunu oynayacağız. Ayrıca okulumuzun ön bahçesine köşe kapmaca, üç taş ve seksek çizgilerini hazırlayacağız. Arka bahçeye futbol, takımlı yakan top, köşe kapmaca, mendil kapmaca, yedi kiremit, seksek oyunlarının hepsini zaman buldukça hazırlayacağız.

3 yorum:

  1. Sayın öğretmenim size türkçe ders kitapları geldi mi?Ben Konya da çalışıyorum türkçe kitaplarından haber yok..saygılar...

    YanıtlaSil
  2. Bize kitaplar geldi. Fakat okulumuzda bazı sınıflarda eksik olan kitaplar var. Eba ya Pdf olarak kitaplar yüklenmiş. Oradan kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürleer..İyi çalışmalar..Örnek çalışmalarınız çok faydalı....

    YanıtlaSil