25 Ekim 2016 Salı

Kuvvet Nedir?

İlk dersimize cumhuriyet bayramı konulu yapılan resim çalışmalarını inceleyerek başladık. Resimlerdeki olumlu ve olumsuz durumları değerlendirdik. İlçe genelinde yapılacak yarışmaya katılamayan resimleri sınıfımızda ve okulumuz panolarında sergileyeceğiz. Kalan zamanımızda Cumhuriyetin İlanı okuma metnine çalıştık. Okuduğunu anlama sorularını yanıtladık.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Fen bilimlerinden kuvvet konusuna giriş yaptık. Morpakampüsteki konuyla ilgili animasyonu izleyerek soru cevaplar yaparak kuvvetin ne olduğunu konuştuk. İtme ve çekme uygulayarak cansız varlıkları nasıl hareket ettirdikğimizi yaptığımız uygulama ile gösterdik. Bunun için öğrencilerimiz hazırladığım uygulama notunu defterlerine yapıştırdılar. Adım adım içeriği uyguladık ve sonuçlarını defterimize not tuttuk. Yarın konuyla ilgili etkinlik çalışması yapacağız.
Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten romen rakamlarını tekrar ettik. Romen rakamlarına uyarlanmış problem çözme etkinliği yaptık. Bugün verdiğim problem çalışma kağıdındaki problemlerin benzerlerini defterimize yapıştırıp çözdük. Geçtiğimiz sene problemleri defterimize yazıyorduk. Dikte çalışması olarak yaptığımız bu uygulamayı daha çok problem çözmek için öğrencilerimize dağıttığım çalışma kağıdındaki problemleri kesip deftere yapıştırıp çözüyoruz. Bu şekilde matematik defterimiz daha düzenli ve çözümler daha anlaşılır oluyor. Öğrencilerimiz çalışmalarını yapmadan önce mutlaka konuyu defterlerinden tekrar etmelidirler.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden 29 Ekim şiirine başladık. Gerideki metinleri önümüzdeki hafta çalışacağız. Cumhuriyet ile ilgili görsel okuma çalışması yaptık. Cumhuriyet denilince aklımıza gelen ifadeleri not tuttuk. Kitabımızdaki şiiri okuduk ve şiiri şekil yönünden inceledik.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde erkek öğrencilerimiz futbol oynadılar. Arka bahçede kız öğrencilerimiz ile voleybolda pas konusunu uygulamaya çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder