24 Ekim 2016 Pazartesi

Romen Rakamları

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Hafta sonu için öğrencilerimizden özgeçmişlerini yazmalarını istemiştim. Çalışma ile ilgili gerekli değerlendirmeyi yapıp öğrencilerimize çalışmalarını geri vereceğim. Test çalışmalarını inceledim. Bu haftanın önemi hakkında konuştuk. 29 Ekim günü cumhuriyet bayramını kutlayacağımızı ve cumhuriyet ile ilgili bu hafta yapacağımız çalışmaları kısaca konuştuk. Cumhuiryet çalışma kağıdını okuyup metin inceleme sorularını yanıtladık.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisinden özel günler konusunu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile konuyu çalışmaya başladık. Özel günler başlığı adı altında kavram haritası oluşturduk. Milli ve dini bayramlarımıza kısaca değindik. Kitabımızdan konuyu çalıştık. Özel günler konusuna giriş yaptık bugün. Milli ve dini bayramlarımızı ilerleyen günlerde ayrıca inceleyeceğiz. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. MAtematikten romen rakamlarını çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile konuyu çalıştık. Daha sonra uygulamalar ile sayıları romen rakamları ile ifade etmeyi öğrendik. Konuyla ilgili basit toplama ve çıkarma işlemleri yaptık.
Son dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık.

Öğrencilerimizden cumhuriyet konulu resim yapmalarını istedim. İstekli olan öğrencilerimiz için yapacakları çalışma hakkında bilgi verdim. Resimlerini yarın getiren öğrencilerimizin çalışmaları ilçede yapılan yarışmaya gönderilecektir. Diğer günler getirilen çalışmalar okulumuzun çeşitli yerlerinde sergilenecektir.

Bugün birinci grup ile birlikte ikinci grup öğrencilerimiz ile de kurs yaptık. oplantım olduğu için yarın okul çıkışı kurs çalışması yapmayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder