19 Ekim 2016 Çarşamba

Toplama - Çıkarma İşlemi

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim "Yorgun Yolcu" metnini okuyarak başladık. Okuduğunu anlama ve anlatma çalışması yaptık. Soruları yanıtladık. Alfabetik sıralama konusunu tekrar ettik.

İkinci dersimizde hayat bilgisi yaptık. Morpakampüsten okul ve sınıf eşyalarını özenli kullanma ile ilgili örnek olayı dinledik. Örnek olaydaki konuyu açıklama amaçlı soru cevaplar yaptık. Konuyu kitabımızdaki yönergelere göre çalıştık. Defterimize not tutma çalışması yaptık. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili etkinliğin birini yaptık.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde toplama ve çıkarma işlemi alıştırmaları yaptık. Alıştırmalarda hata yapan öğrencilerimiz ile bireysel olarak çalıştık. Bugün okul çıkışı yaptığımız kurs çalışmasında toplama ve çıkarma işlemi ile ilgili bireysel çalışma yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden "Ailemiz" şiirine çalışmaya başladık. Konuyla ilgili hazırladığım sunum yardımıyla soru cevaplar yaptık. Aile kavramı üzerinde durduk. Sözlük çalışması yaptık. Şiiri dinleme ve okuma çalışması yaptık. Çalışma kitabından konuyla ilgili etkinliklerden iksiini bitirdik.

Son dersimizde temel ısınma hareketlerini yaptık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder