6 Ekim 2016 Perşembe

En Yakın Onluğa Yuvarlama - Sözcük Türetme

Yapılan yeni ders programına göre perşembe günleri birinci ve ikinci dersler İngilizce'dir. İngilizce dersi için okulumuza gelen öğretmenimiz öğrencilerimiz ile tanışıp derse bu hafta itibariyle başlangıç yapmıştır.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden sözcük türetme (türemiş kelimeler) konusunu çalıştık. Hazırladığım sunumdaki görseller yardımı ile konuya giriş yaptık. Soru cevaplar ile kelimelere eklenen yeni bir ek sonunda bazı gelimelerin anlamının değiştiğini gördük. Kelimeleri basit ve türemiş hali ile cümlelerde kullandık. Defterimize konuyla ilgili görsel çalışma yaptık ve not tuttuk. Bugün verilen ev çalışmasını öğrencilerimiz yapmadan önce mutlaka konuyu tekrar etmelidirler.
Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Geçen sene çalıştığımız en yakın onluğa yuvarlama konusunu tekrar ettik. Tahtaya en yakın onluğa yuvarlama şeklini çizdik ve örnekler yaptık. Üç basamaklı sayılarda en yakın onluğa yuvarlamayı gösterdik. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk ve örnekler yaptık.
Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık.

3 yorum:

  1. etkinliklerinizi beğenerek takip ediyorum.defterlere yapıştırdığınız görselleri bulamıyorum.özellikle hayat bilgisi ve matematik.paylaşırsanız çok utlu olurum.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Olumlu yorumlarınız için teşekkür ederim. Görsellerin çoğunu paylaşmıyorum. Üzerinde etkinlik olabilecek görsellerin etkinliklerini paylaşıyorum. Bu çoğunlukları fen bilimleri dersi için oluyor. Paylaştığım görseller etkinlikler sayfasındadır. Diğerlerini sizlerde internetten bulabilirsiniz işlediğiniz konuya göre.

    YanıtlaSil