31 Ekim 2016 Pazartesi

Düzlem - Düzlem Parçası

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların tekrarı ile başladık. Duyu organlarımız ve doğru davranışlar konulu verdiğim çalışmaların kontrolünü yaptık. Matematikten üç basamaklı sayılar, basamak değeri, sıralama konularını tekrar ettik.

İkinci ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar ve uygulamalar yaparak yüzey ve  düz - eğri kavramlarına çalıştık. Çevremizden örnekler verdik. Daha sonra yüzeyi düz olan varlıkları kullanarak düzleme geçtik. Oklava ile açılan bir hamurun boyutunu örnek göstererek düzlemin sınırsız boyutta olabileceğini, büyüklüklerinin farklı olabileceğini kavradık. Düzlem parçası ve düzlemsel şekiller ile ilgili hazırladığım sunum yardımı ile örneklerden konuyu kavramaya çalıştık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk ve görsel etkinlik yaptık. Konuyla ilgili sorular çözdük.

Dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimizde okuma, okuduğunu anlama ve metin inceleme çalışmları yaptık. Türkçe kitabımızdaki birinci temanın serbest okuma metinlerinden olan Barışı Getiren Güvercin metnini öğrencilerimiz okudular. defterlerine metin inceleme sorularını yazıp yanıtladılar. Çalışmasını bitirmeyen iki öğrencimiz vardı. Evde mutlaka çalışmalarını tamamlamaları gerekiyor.

Son dersimizde senenin başında başladığımız filmi izlemeye devam ettik. Tabi aradan geçen zamandan dolayı filmin başını unuttuğumuz için baştan başladık.

Okul çıkışı yapılan kurs çalışmamızda eş anlamlı kelimeler konusunu tekrar ettik. Geçtiğimiz sene yaptığımız çalışmadan faydalanarak çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Doğal sayılar ünitesini tekrar amacıyla iki tane test çözdük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder