14 Ekim 2016 Cuma

Varlıkların Hareket Özellikleri

İlk dersimize tarafsız davranmanın önemi ile ilgili hazırladığım çalışma kağıdı üzerinden hayat bilgisi dersine başladık. Konuyu bir önceki gün çalışmıştık. Çalışma sayfası ile konuyu pekiştirdik. Konuyla ilgili test çözdük.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisine devam ettik. Kroki çizme ile ilgili konuya Google Maps i kullanarak başladık. Google Maps ile ülkeleri gördük. Ülkemizi bulduk. Yaşadığımız ilçeyi ve okulumuzun çevresini inceledik. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu soru cevaplar yaparak çalıştık. Örnek olarak sınıfımız krokisini çizdik. Konuyla ilgili defterimize not tuttuk.
Dördüncü ve beşinci dersimizde fen bilimleri yaptık. Önceden çalışmaya başladığımız hareket konusunu defterimizden tekrar ettik. Varlıkların hareket özelliklerinin neler olabileceğini soru cevaplar ve örnekler ile konuştuk. Morpakampüsdeki animasyonları kullanarak hızlanma ve yavaşlamanın ne olduğunu kavramaya çalıştık. Test soruları çözdük. Defterimize görsel etkinlik yaptık ve konuyla ilgili not tuttuk.
Öğleden sonraki dersimizde okulumuzun ön ve arka bahçesinde serbets oyun oynadık.

Cumartesi günleri yapılan tekvando kursunun saati sınıfımız öğrencileri için yine aynı gün saat 13.00 olarak belirlenmiştir. Çalışma ortamımız düzenlendiğinde en kısa sürede halk oyunları çalışmalarına da başlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder