11 Ekim 2016 Salı

Hız Kavramı

İlk dersimize dün ev çalışması olarak verdiğim okuma metnine çalışarak başladık. Metnin okuma çalışması yerine anlatma çalışması yaptık. Öğrencilerimden verdiğim hikayeyi anlatmalarını istedim. Hikayenin test sorularını yanıtladık. Alfabetik sıralama ile ilgili etkinliği yaptık. Konuyu tekrar ettik.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimleri dersi yaptık. Hareket ünitesine geçtiğimiz hafta başlamıştık. Konunun tekrarını yaptık. Daha sonra öğrencilerime hız denildiğinde ne anladıklarını sordum. Beyin fırtınası yaptık. İki tane araba modeli üzerinden ve örnek olay anlatarak hız, zaman ve mesafe ilişkisini kavramaya çalıştık. Morpakampüsten konuyu tekrar ettik. Konuyla ilgili alıştırma yaptık. Defterimize görsel etkinlik üzerinden not tutma çalışması yaptık. Hareket özelliklerini bir sonraki dersimizde başlayacağız.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten sayı örüntüsü konusuna çalışmaya devam ettik. Defterimize alıştırmalar yaptık. Üç basamakalı sayılarda ritmik sayma becerisi tam istenilen düzeyde olmadığı için bu çalışmayı yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimiz evde mutlaka matematik defterimize yaptığımız alıştırmalardan çözmeye devam etmelidirler.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Trafik kuralları ve trafik levhaları ile ilgili hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaptık. Çalışma kitabından konuyla ilgili etkinliği yaptık. Görsel okuma yaptık. ve trafik kuralları ile ilgili metni okuduk.

Son dersimizde temel ısınma hareketleri yaptık. Kalan zamanımızda serbest oyun oynadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder