26 Ekim 2016 Çarşamba

Cumhuriyet Marşı

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim "Yaşasın Cumhuriyet" metnini okuyarak başladık. Metin anlama çalışması yaptık. Atatürk önderliğinde ülkemizde yapılan yenilikleri konuştuk. Tahtada sıraladık. Çalışmasında eksiği olan öğrencilerimiz gerekli düzeltmeleri yaptılar. Kalan zamanımızda hazırladığım sunum yardımı ile milli bayramlarımız konusunu çalıştık. Konula ilgili soru cevaplar yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisi defterimize milli bayramlarımız ile ilgili görsel etkinlik yaptık. Konuyla ilgili not tuttuk.
Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten dün başladığım Romen rakamları ile ilgili problem çalışmasının devamını yaptık. Dün 4 problem çözmüştük. Bugün 6 problem çözdük. Problem çözme çalışmalarını bu şekilde işleme devam edeceğiz. Ev çalışmalarında verilen matematik problemleri ile sınıfta çözülen problemler arasında benzerlikle olacaktır. Amacımız öğrencilerin defterlerinden yardım alarak konuyu tekrar ederek çözmesidir. Bunu öğrencilerimizin büyük bir kısmı yapmaya başladı.

Dördücü dersimizde "Cumhuriyet Marşı" na çalıştık. Muharrem Baz öğretmenimizin hazırladığı marşın sözlerini öğrencilerime dağıttım. Sözleri okuduk. Daha sonra marşı birkaç defa dinledik. Aşağıdaki video yardımı ile beraber söylemeye çalıştık. Daha sonra hazırladığım altyapı videosu ile öğrencilerim söylemeye çalıştı. Marş biraz hızlı olduğu söylemekte zaman zaman zorlandık ama biraz daha çalışırsak öğrencilerimiz kolaylıkla söyleyeceklerdir. Youtube hesabımda sorun olduğu için şimdilik aşağıdaki videoyu paylaştım. Yarın hazırladığım videoyu paylaşacağım.


Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe kitabımızdaki 29 Ekim şiirini okuduk. Çalışma kitabındaki etkinlikleri yapmaya başladık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde takımlı yakan top oyunu oynadık.

Okul çıkışı yapılan kurs çalışmasında doğal sayılar konusunu tekrar niteliğinde etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder