19 Nisan 2016 Salı

23 Nisan - İstanbul Silueti

İlk dersimize haftanın önemi ile ilgili kısa bir rehberlik çalışması ile başladık. Cumartesi günü kutlayacağımız bayramın önemi ile ilgili soru cevaplar yaparak öğrencilerimizin düşüncelerini aldım. Hayat bilgisinden Atatürk ve liderlik konusunu bu hafta çalışacağız. Dersimizin kalan zamanında dün ödev olarak verdiğim 23 Nisan şiirini okuyarak devam ettirdik. Okuma çalışmasından sonra şiiri Türkçe defterimize yazdık.

İkinci dersimizde şiir yazma çalışmasına devam ettik. Yazı çalışmasını bitiren öğrencilerimizin yazılarını kontrol ettim. Bireysel olarak şiiri okuma çalışması yaptırdım. Kendi yazılarındaki hataları fark edip gerekli düzeltmeleri yaptık. Çalışmasını bitiren öğrencilerimiz şiir ile ilgili görsel çalışma yaptılar. Bazı öğrencilerimize defter düzeni hakkında gerekli uyarılarda bulundum.
Üçüncü dersimizde matematikten dört işlem alıştırmaları yaptık.

Dördüncü dersimizde hayat bilgisine yaptık. Liderlik ile ilgili soru cevaplar yaptık. Beyin fırtınası ile liderlik denilince neler anladığımızı belirlemeye çalıştık. Atatürk'ün liderliğine değindik. Hazırladığım sunum yardımı ve kitabımızdaki yönergelere göre konuyu çalıştık. Morpakampüsten konuyu tekrar edip çalışmalarını yaptık. Yaptığı yenilikler hakkında konuştuk.

Öğleden sonraki ilk dersimizde geçen haftadan yarım kalan İstanbul Dünyam metninin görsel çalışmasına devam ettik. Öğrencilerim çalışmasını yaparken öğrendiğimiz genel kültür konuları ile ilgili (elma ödüllü) soru cevaplar yaptık. :) Çalışmasını bitiren öğrencilerimizin resimlerini panomuzda sergiledik. Bir aksilik olmaz ise yarın 23 Nisan ile ilgili görsel çalışmaya başlayacağız. İstanbul ile ilgili çalışmasını tamamlamayan öğrencilerimiz diğer hafta serbest etkinlik derslerinde çalışmalarını bitireceklerdir.
Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder