26 Nisan 2016 Salı

Atamızın Yolundayız

İlk dersimize Türkçe ile başladık. Dün ev çalışması olarak verdiğim konu ve ana düşünce ile ilgili çalışma kağıdını yaptık. Çalışma kağıdındaki metinleri okuyup metinlerin konusunu ve ana düşüncesini bulmaya çalıştık.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisi yaptık. Atatürk'ün hayatını hazırladığım sunum yardımı ile tekrar ettik. Atatürk'ün önderliğinde yapılan yenilikleri sunum yardımı ile soru cevap yaparak çalıştık. Geçen hafta konuyu yüzeysel olarak çalışmıştık. Belli başlı yenilikleri görseller yardımı ile detaylandırdık. Kitabımızdai konuyla ilgili metni çalıştık. Defterimize etkinlik yapıp konuyla ilgili not tuttuk.
Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik ders ve çalışma kitabındaki kesirler ve simetri konusuyla ilgili çalışmaları yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkiye'miz şiirinin çalışma kitabındaki etkinliklerini yapmaya başladık. Geçtiğimiz haftalarda bu şiiri ev çalışması olarak vermiştim. Defterimize şiiri yazıp konusunu ve ana duygusunu belirlemiştik. Çalışma kitabındali ilgili görsel etkinliği yapmıştık. Ülkemizin doğal güzellikleri ile ilgili ''Doğa İçin Uç'' videosunu izledik. Ülkemizin doğal güzellikleri ile ilgili hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaptık. Çalışma kitabındaki etkinlikleri çalıştık.

Son dersimizde kitap değişimi ve değerlendirmesini yaptık. Kalan zamanımızda öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile dört işlem alıştırmaları yaptık. Kesirler konusunu tekrar ettik. Okuduğunu anlama ile ilgili test çözme çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder