25 Nisan 2016 Pazartesi

Konu - Ana Duygu

İlk dersimize hafta sonunun değerlendirme çalışması ile başladık. 23 Nisan sebebi ile öğrencilerimize aile çalışması dışında çalışma vermemiştim. Cumartesi günü öğrencilerimizin bazıları bayram törenine katılmıştı. Diğer öğrencilerimizin hafta sonunu nasıl geçirdiklerini konuştuk. Öğrencilerimiz yaptıkları etkinlikleri hazırladığım çalışma kağıdına yazdılar. Kalan zamanımızda hafta içi yapılacak çalışmaları konuştuk.

İkinci dersimizde önceden ev çalışması olarak verdiğim Türkiye'miz şiirini çalışmaya başladık. Şiiri Türkçe defterimize yazdık. Şiirin konusunu ve ana duygusunu açıkladık. Şiiri bireysel olarak öğrencilerime okuttum. Yazılardaki hataları düzeltmeye çalıştık. Çalışmasını bitiren öğrencilerimiz Türkçe çalışma kitabındaki şiir ile ilgili görsel etkinliğe başladılar.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizceden kelime ezber çalışmalarına devam edilmektedir.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematikten çıkarma işlemi konusu üzerinde durduk. Verilmeyen terimleri bulma çalışmaları yaptık.

Son dersimizde kitap değişimi ve değerlendirme çalışmasını yaptık. Öğrencilerimiz Türkçe çalışma kitabındaki görsel etkinliği tamamladılar.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile geçen hafta yaptığımız deneme sınavının değerlendirmesini bireysel olarak konuştuk. Kalan zamanımızda tarih ve saatlerin yazılışı ile ilgili konuyu çalıştık. Çalışma kağıtlarından etkinlik yaptık. Matematikten kesirler konusunu tekrar ettik. Konuyla ilgili çalışma kağıtlarından etkinlik yaptık. Problem çözme çalışmasının bir kısmını bitirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder