1 Nisan 2016 Cuma

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize rehberlik çalışması ile başladık. Haftanın genel değerlendirme çalışmasını yaptık. Hayat bilgisinden geçmiş konuların tekrarı niteliğinde çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yaptık. Öğrencilerim etkinliklere çalışırken ödev kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden yapılan çalışmaların kontrolünü yaptım. Etkinlikleri beraber yaptık. Hatası olan öğrencilerimiz hatalarını düzelttiler.

Üçüncü dersimizde matematik çalışma kitabındaki işlediğimiz konularla ilgili etkinlikleri yaptık.

Dördüncü dersimizde matematikten işlediğimiz konularla ilgili çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yaptık. Problem çözme çalışmlarını tahtada öğrencilerime yaptırdım. Öğrendiğimiz konuları tekrar etmiş olduk.

Beşinci dersimizde Türkçeden dinleme metnine çalışmaya devam ettik. Nasrettin Hoca fıkraları ile ilgili çalışma yapmaya devam ettik. Görseller üzerinden fıkra anlattık. Çalışma kitabındaki ilgili etkinkliği öğrencilerim çalışırken kitap değişimini ve değerlendirmesini bireysel olarak yaptım.

Öğleden sonraki dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık. Saatlerin ileri alınmasından dolayı cuma günleri öğleden önce beş ders, öğleden sonra bir ders yapılacaktır. Diğer günlerde değişiklik yoktur. Aynı zamanda kurslarda da bir değişiklik olmayıp aynı plan ve program çerçevesinde devam ediyoruz.

Cumartesi günü tekvando kursu aynı saatinde yapılacaktır. Son üç haftadır kursa gidememiştim. Bugün yapılan çalışmalara katıldım. Öğrencilerimiz yavaş yavaş belli bir düzene girmeye başlamış.:) İsmail öğretmenimiz ile bu konuda gerekli değerlendirme çalışmalarını yapıyoruz.

Pazartesi günü yapılacak veli toplantısında İsmail öğretmenimiz kuşak sınavları ile ilgili gerekli açıklamaları yapacaktır. Dördüncü sınıf bittiğinde öğrencilerimize siyah kuşakları vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca veli toplantımızda okulumuz rehberlik öğretmeni sevgi ve saygının kazanılması ile ilgili seminer çalışması yapacaktır. Sınıfımızın durumu hakkında bilgilendirme çalışmasını yapacağım. Öğrencilerimizle 3 kumbara konusu hakkında çalışma yapmıştık. Velilerimizinde bu çalışma içerisinde olmasını ve desteklemesini amaçladığım için toplantıda bu konu hakkında bilgilendirme çalışmasını yapacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder