11 Nisan 2016 Pazartesi

Yurt Sevgisi (Konu - Ana Düşünce)

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Hafta sonu için öğrencilerimize "Yurt Sevgisi" isimli yeni temaya giriş amaçlı bir şiir çalışması vermiştim. Şiirin okuma çalışmasını yaptık. Şiirde anlatılanlar üzerinde durduk. Öğrencilerim şiiri defterlerine yazarken hafta sonu çalışmlarının kontrolünü yaptım. Şiiri yazma çalışmasını bitiren öğrencilerimiz şiire uygun ghörsel çalışma yaptılar.
İkinci dersimizde okunan bir metin veya şiirin konusunu ve ana düşüncesini nasıl bulmamız gerektiğini konuştuk. Bu çalışmayı önceden dersimizde işlemiştik. Tekrar çalışmasını yaptık. Çalıştığımız şiirin konusunu ve ana duygusunu bulup yazdık. Kalan zamanımızda yaşadığımız yöre hakkında konuştuk. Kitabımızdaki İstanbul Dünyam metnini inceledik. Öğrencilerime İstanbul ile ilgili bir video izlettim. Önceden İstanbul'a giden öğrencilerimiz gezip gördükleri yerleri anlattılar. Video üzerinden soru cevaplar ile İstanbul şehrimiz hakkında konuştuk.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Çalışma kağıdı üzerinden önceden çalışılan konuların tekrarını yaptık.

Son dersimizde sınıfta serbest çalışma yaptık. Öğrencilerimiz çalışırken bazı öğrencilerimiz ile bireysel çalıştım. Eksiği olan öğrencilerimiz ile çalışma yaptık. Kitap okuma ve değerlendirme çalışmasını yaptık.

Okul çıkışı birinci grup ile Türkçe kursunda konu ve ana düşünceyi bulma konusu ile ilgili çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yaptık. Matematik kursunda ise bölme işlemine giriş yaptık. Çalışma kağıdı üzerinden öğrendiğimiz konuları tekrar ettik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder