4 Nisan 2016 Pazartesi

3 Kumbara - Saygı Nasıl Kazanılır?

İlk dersimize hafta sonu değerlendirme çalışması niteliğinde kısaca sohbet ile başladık. Cumartesi günü tekvando kursunda öğrencilerimiz ile birlikteydim. Kurs çalışması değerlendirmesini beraber yaptık. Yapılan çalışmalar yavaş yavaş meyvesini vermeye başlamış. Hafta sonu yapılan diğer çalışmalar hakkında konuştuk. Kalan zamanımızda Türkçeden dinleme metni olan Nasrettin Hoca ile ilgili çalışmamıza devam ettik. Okuduğunu anlama çalışmasını defterimize yaptık. Önce metnin okuma ve anlatma çalışmasını yaptık. Daha sonra metinle ilgili soruları deftere yazıp öğrencilerimden soruları yanıtlamalarını istedim.

İkinci dersimizde okuduğunu anlama çalışmasına devam ettik. Soruları okuyup yanıtladık. Hatası olan öğrencilerimiz hatalarını düzeltmeye çalıştık.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizce dersi zamanında veli toplantısı yaptık. Sınıfımızın durumu hakkında kısaca velilerimizi bilgilendirdim. Geçtiğimiz iki hafta boyunca öğrencilerimiz ile birikim yapma, planlı olarak para harcama, tasarruf konusu, kaynakları israf etmeme gibi konularda çalışmlar yapmıştık. 3 kumbara ile ilgili internetten bulduğum animasyon film üzerinden çalışmalar yapmıştık. 3 kumbara ilkokul 4.sınıfta uygulanmaya başlanan bir projedir. Fakat önceden bu film sayesinde işlediğimiz konuları pekiştirme imkanı bulmuştuk. Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğuda bu projenin uygulama mantığını anladıkları için velilerimize de bugün bu proje hakkında açıklama yaptım. Okulumuzun 4.sınıflarına proje dökümanları bugün geldi. Projeyi gerçekleştiren ilgili yerler ile irtibata geçip sınıfımız için (kumbaralar) döküman sağlamaya çalışacağız. Eğer elimize gerekli döküman ve kumbaralar ulaşırsa öğrencilerimize ulaştıracağım.

3 Kumbara Animasyon Filmi
Sınıfımız öğrencilerinden Ayşe Betül'ün çalışması :)

Toplantımızın bir kısmında İsmail öğretmenimiz kurs hakkında gerekli bilgilendirme çalışmasını yaptı. Sınıfımızdaki öğrencilerimiz ile hafta sonu ilgilendiği için kendisine teşekkür ederiz. :) Amacımız; öğrencilerimizin dördüncü sınıf sonunda hepsinin siyah kuşak olmasını sağlamaktır. Bu durumun öğrencilerimizin ileriki eğitim öğretim hayatını nasıl etkileyeceğini açıklamaya çalıştık.

Toplantımızın geri kalan zamanında okulumuz rehberlik öğretmeni "Saygı nasıl kazanılır?" konulu seminer çalışmasını yaptı. Rehber öğretmenimiz ile senenin başında planladığımız seminer çalışmalarının altıncıydı bugün yapılan çalışma. Seminerde kullandığımız sunumlara "Rehberlik ve Çocuk Eğitimi" sayfasından  ulaşabilirsiniz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Örüntü konusu ile ilgili test çözme çalışması yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde "Kiracı - Ev sahibi" oyununu oynadık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile kurs çalışmasında birinci ders matematikten uzunluk ölçme problemleri çözdük. İkinci ders Türkçeden destekleyici ve açıklayıcı ifadeler üzerinde durduk. Konuyla ilgilş cümle anlamı üzerinde çalışmalar yaptık. Çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder