7 Nisan 2016 Perşembe

Genel Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize hayat bilgisinden ülkemiz ile ilgili öğrendiğimiz bilgileri tekrar ederek başladık. Hayat bilgisi kitabındaki değerlendirme çalışmalarını öğrencilerim çalışırken ödev kontrolünü yaptım. Kalan zamanımızda değerlendirme çalışmalarını sırayla yapmaya başladık.

İkinci dersimizin bir kısmında hayat bilgisindeki değerlendirme çalışmlarını yapmaya devam ettik. Klasik soruların olduğu etkinliği yarın tamamlayacağız. Öğrencilerime hayat bilgisinin üçüncü kitabını vereceğim. Dersimizin kalan zamanında sıvıları ölçme konusu ile ilgili çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yaptık.

Üçüncü dersimizde matematik kitabındaki çalışmları tamamladık. Kesirler konusuna kadar olan ders ve çalışma kitabındaki etkinlikleri bitirdik. Önümüzdeki hafta kesirler konusunu çalışmaya başlayacağız.

Dördüncü dersimizde dört işlem alıştırmaları yaptık. Öğrencilerimi sırayla tahtaya kaldırarak işlemleri çözmelerini sağladım.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. nasrettin Hoca ile ilgili dinleme metninin kalan etkinliklerini tamamladık. Kalan  zamanımızda öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık.

Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık. İp atlamak isteyen öğrencilerimiz ile ip atmala oyunu oynadık. Karşılıklı olarak ip sallanırken içeriye girme ve çıkmanın nasıl olması gerektiğini gösterdim. Yapabilen öğrencilerimiz yönergelere göre atlama çalışmasını yaptılar. İçeriye girme ve çıkma çalışmlarını uygulamaya devam edeceğiz.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden cümle anlamı konusu ile ilgili test çözme çalışması yaptık. Destekleyici ve açıklayıcı ifadeler, sebep - sonuç bildiren ifadelerde kullanılan kelimler ile ilgili cümle kurma çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder