13 Nisan 2016 Çarşamba

Kesir Problemleri - CD den Köpek Görseli

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Dün zaman içinde fiziksel görünümümüzdeki değişiklikler konusu ile ilgili çalışmlar yapmıştık. Bugün bebeklik ve çocukluk dönemleri ile ilgili çalışmlar yaptık. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Çalışma etkinliklerini tamamladık. Kitabımızdan konuyla ilgili görsel okuma çalışması yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisine devam ettik. Kitabımızdaki yönergelere uygun olarak soru cevaplar yaptık. Bebeklik ve çocukluk dönemindeki beslenme, giyinme, oyun oynama gibi konulardaki farklılıkları konuştuk. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili etkinlikleri çalıştık.

Üçüncü dersimizde matematikten kesirler konusu ile ilgili problemler yazıp çözdük.

Dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. İstanbul Dünyam metnini çalışmaya devam ettik. İstanbul şehri ile ilgili kısa bir video izledik. Kitabımızdaki metnin görsellerini inceleyip çalışma kitabındaki ilk etkinliği yaptık. Metnin okuma çalışmasını yaptık.

Öğleden sonraki iki dersimizde görsel çalışma yaptık. Görsel çalışma sitemizin görsel etkinlikler sayfasının sonunda eklidir.
Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile matematik kursunda ardışık çıkarma işlemi ve ardışık çıkarma işlemini bölme işlemini çevirme konusuna çalıştık. Bölme işlemi ile ilgili test çözdük. Türkçe kursunda metnin konusu ve ana düşüncesine çalışmaya devam ettik. Paragrafta anlam ile ilgili test çözdük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder