12 Nisan 2016 Salı

Kesirler (Bütün - Yarım - Çeyrek)

İlk dersimize dün ev çalışması olarak verdiğim konu - ana düşünce çalışmasının yanıtlarını kontrole derek başladık. Verdiğim metinleri okuduk. Metinlerin konu ve ana düşünceleri hakkında konuştuk. Test çalışmalarını kontrol ettik. Hatası olan öğrencilerimiz hatalarını düzelttiler. Kalan zamanımızda hayat bilgisinden yeni temaya başladık. Fizikler özelliklerimiz ve geçmişte yapamadığımız şimdi yapabildiğimiz işler üzerine soru cevaplar yaparak konuya giriş yaptık. Öğrencilerimizin düşüncelerini aldım.

İkinci dersimizde kitabımızdaki yönergeler ile konuyu çalıştık. Zaman içinde insanların fiziksel görünümünde değişiklikler olduğunu yapabildiğimiz işlerin değişebileceğini konuştuk. Kitabımızdaki metinleri okuyup sorularını yanıtladık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.


Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Kesirler konusuna giriş yaptık. Bunun için bir sepet dolusu elma ile derse giriş yaptık. Öğrencilerime elmaları göstererek bütün, yarım ve çeyrek denildiğinde ne anladıklarını sordum. Daha sonra elmaları kullanarak yarım ve çeyreğin nasıl olduğunu kavramaya çalıştık. 2 bütün elma kaç çeyrek elma eder? 3 yarım elma kaç çeyrek elma eder? gibi soruları yanıtlarken elmaları kullandık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Aşama aşama yarım ve çeyrek konusu ile ilgili gerekli bilgileri görsellerden yararlanarak defterimize yazdık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde kesirler konusu ile ilgili problem kurma ve çözme çalışması yaptık. Bunun için önceden hazırladığım bütün, yarım ve çeyrek görsellerinden yararlandık. Çözümler için tahtaya kalkan öğrencilerimiz bu görselleri kullanarak soruları çözmeye çalıştılar.
Son dersimizde bir kısmında önceden öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık. Kalan zamanımızda bireysel çalışmları ve kitap değişimini yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile matematik kursu yaptık. Matematikten bölme işlemine çalışma kağıtları üzerinden giriş yaptık. Önceden konuyla ilgili öğrendiğimiz bilgileri tekrar ettik. Kesirler konusu ile ilgili verdiğimiz ev çalışmasının bir kısmını sınıfta yaptık. Kesirler konusu ile ilgili problem kısmının şekiller kullanılarak nasıl yapılması gerektiğini çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder