13 Ekim 2017 Cuma

Birey Ve Toplum Ünitesi Kavram Haritası

İlk dersimize fen bilimleri ile başladık. Solunum sistemini kısaca tekrar edip solunum sistemi sağlığı konusuna başladık. Defterimize konuyla ilgili bir görsel yapıştırdık. Görsel üzerinden hava yolu ile vücudumuza mikropların nasıl girdiğini ve bizleri hastalandırdığını soru cevaplar ile konuştuk. Solunum sistemi sağlığı için nelere dikkat etmemiz gerektiğini konuştuk. Defterimize kısaca maddeler halinde not tuttuk. Solunum sistemi le ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Önümüzdeki hafta dolaşım sistemine başlayacağız. Bunun için öğrencilerimiz kitaplarında konuyu çalışıp geleceklerdir.

İkinci dersimizde sosyal bilgilerden birey ve toplum ünitesinin konularını kısaca tekrar ettik. Defterimize ünite ile ilgili kavram haritası yapıştırdık. Kavram haritası üzerinden konuların dağılımını inceledik. Boş bırakılan yerleri doldurduk. Öğrencilerimizin defter kontrolünü yaptım. Eksiği olan birkaç öğrencimiz konularını tamamlayacaktır.

Üçüncü dersimizde matematikten doğal sayılar ile ilgili tekrar amaçlı çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Dördüncü dersimizde İki Sene Okul Tatili hikayesini okuma çalışması yaptık. Haftaya cuma günü hikayenin değerlendirmesini yapacağız.

Beşinci dersimizde Türkçeden trafik ile ilgili metni okuyup çalışma kitabındaki etkinliklere devam ettik. Çalışma kitabındaki dilbilgisi etkinliklerini konular işlendikçe yapacağız.

Öğleden sonraki son dersimizde oyun ve fiziki etkinlikler yaptık. Temel ısınma hareketlerinden sonra okulumuzun ön bahçesinde futbol oynadık.

2 yorum:

  1. hocam merhabalar kavram haritasını bizimle paylaşabilir misiniz? Konu anlatımında kullanmak istiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba kavram haritası geçen sene kullandığımız ders kitabının etkinliğiydi. Ders kitabından kesip deftere yapıştırma şeklinde çalışmıştık.

    YanıtlaSil