19 Ekim 2017 Perşembe

Tekrar Çalışmaları

İlk iki dersimiz din kültürü idi. Üçüncü dersimizin bir kısmında sorumluluklarımız ile ilgili rehberlik çalışması yaptık. Sınıf kuralları, davranışlarımız hakkında konuştuk. Planlı ve düzenli çalışmanın önemini konuştuk. Sınıftaki bazı öğrencilerimizde bazen bu konularda sorunlar yaşıyoruz. Üçüncü dersimizin kalan zamanında doğal sayılarda karşılaştırma problemleri çözdük.

Dördüncü dersimizde onluğa ve yüzlüğe yuvarlama ile ilgili etkinlikler yaptık. Çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Karşıt anlamlı sözcüklere çalıştık. Ders defterimize görsel içerikli etkinlik yaptık. Konuyla ilgili not tuttuk.

Son dersimizde trafik güvenliği dersi yaptık. Geçtiğimiz haftanın konularını kısaca tekrar ettik. Yayaların uyması gereken kurallar konusuna başladık. Konuyu iki veya üç ders saati içerisinde bitireceğiz. Bugün yaya kaldırımı ve banketleri kullanma ile ilgili çalışma yaptık. Güvenli geçiş yerlerini kavramaya çalıştık. Konuyla ilgili kısa bir film izledik. Defterimize görsel etkinlikle birlikte öğrendiklerimizin notunu tuttuk. Konu bittiğinde uygulama yapacağız.

Okul çıkışı bir ders saati halk oyunları çalışması yaptık. Müzik eşliğinde ikinci grup öğrencilerimizle düz yürüme ve heykel figürlerine çalıştık.

   Sınıfımız öğrencilerinden Ceylin'in yaptığı çalışma: Zamanda yolculuk. Çalışma üzerinde çok fazla konuşamadık fakat yarın detaylı olarak inceleyeceğiz. Islak mendilin kapağını zaman makinesi olarak düşünmüş, insanlar makine sayesinde gelecek zamana gidiyormuş. Yeşil boyalı kısım ormanlık bir alan, mavili kısım uzaymış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder